Люди не раз чули про унікальні властивості звичайного буряка. Головна принадність цього овоча - корисні властивості буряка у вареної головки майже не втрачають своїх властивостей, передають Патріоти України.
Навіть після термічної обробки буряк залишається джерелом необхідних для повноцінного харчування вітамінів, мінералів, мікроелементів із таблиці Менделєєва (починаючи від калію і заліза і закінчуючи йодом і цезієм).
Буряк можна сміливо їсти хоч кожен день. Але є свої нюанси. Член Національної асоціації дієтологів і нутриціологів, wellness-дієтолог з медичною освітою Тетяна Кіхтєва в коментарі Главреду розповіла, в якому вигляді найкраще вживати буряк і кому не можна їсти буряк.
Буряк підсилює перистальтику кишечника, має сечогінний та антипохмільний ефект. Його рекомендують:
Також існує гіпотеза, що бетанін у складі буряка здатний затримувати розвиток злоякісних пухлин.
Кіхтєва рекомендує їсти буряк у квашеному вигляді. Саме квашений буряк - найкорисніший для організму. "Найкорисніше буде квашений буряк, адже він збереже весь свій вітамінно-мінеральний склад і після процесів ферментації ще буде і хорошою їжею для нашої мікрофлори. При варінні буряка руйнується клітковина і підвищується його глікемічний індекс, а сирий може дратувати слизову шлунка і кишечника, що потрібно враховувати людям із проблемами шлунково-кишкового тракту", - уточнила дієтолог. І додала, що сік з буряка потрібно обов'язково розводити водою.
Сирий буряк не можна вживати при загостренні запальних захворювань шлунково-кишкового тракту і сечокам'яної хвороби, підкреслила Кіхтєва. "При синдромі роздратованого кишечника буряк буде провокувати газоутворення, болі і порушення стула. Також рекомендується стежити за кількістю вживаного буряка людям із цукровим діабетом - через високий вміст у ньому цукрів", - попередила експерт.
Розбіжності трапляються у будь-яких стосунках, але конкретні слова часто визначають, чи закінчиться конфлікт конструктивно, чи перетвориться на мовчазну війну. Сімейний психотерапевт радить уникати певних фраз, щоб розмова не перетворювалася на поле бо...
Домашні котлети – найкраща страва для ситного обіду, а також вечері. Під час приготування котлет велике значення мають спеції, які можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати його, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться переліком сп...