Дачникам на замітку! Чим підживити ожину влітку, щоб рясно вродила навіть восени

Ожина - невибаглива рослина, але щоб вона рясно родила і ягоди були великі - її треба підживлювати, як і всі інші кущові ягоди, передають Патріоти України.

Подробиці

Влітку, коли в ожини активно формуються ягоди, треба обов’язково її підживити комплексними мінеральними добривами. Листя можна покропити розчиненим азотом, фосфором та калієм.

Найкращим підживленням під час формування плодів ожини буде калійний розчин. Щоб його приготувати, треба взяти 2 столові ложки сульфату калію й розчинити в 10 л води. На 1 квадратний метр треба 5-7 літрів такого розчину. Перед цим підживленням досвідчені садівники радять потрусити міжряддя ожини деревною золою.

Добрим підживленням для ожини влітку буде трав’яний настій з дріжджами. Треба у велику ємність покласти нарізаний бур’ян, додати дріжджі, щоб швидше перебродило. Через 7 днів можна поливати кущі.

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...