Дачникам на замітку! Чим восени потрібно обов’язково обробити дерева в саду

Дерева слід обов’язково підготувати до зимових морозів. Якщо вчасно внести підживлення та зробити правильну обрізку, садові дерева легко перенесуть навіть суворі та безсніжні зими. При цьому навесні вони будуть швидше пробуджуватися і починати цвісти, передають Патріоти України

Обробку потрібно проводити після останнього збору урожаю. OBOZ.UA розповідає, чим та як потрібно обробити садові дерева восени.

Що потрібно зробити з деревами восени

Осінній догляд включає ряд заходів, зокрема:

  • обробку від шкідників і хвороб;
  • санітарну, формувальну чи проріджуючу обрізку;
  • очищення стовбурів від наростів та кори, що відшаровується;
  • знезараження дупел, наприклад, розчином залізного купоросу;
  • дезінфекцію, обробку та лікування ран;
  • прибирання гілок, падалиці, листя, залишків кори, лишайників, мохів;
  • перекопування пристовбурних кіл дерев і міжрядь чагарників;
  • внесення фосфорно-калійних добрив.

Як обробити садові дерева восени

Плодово-ягідні дерева, зокрема яблуні, груші, черешні, сливи, персики, а також чагарники –винограду, аґрусу, смородини, малини восени слід обробити спеціальними засобами від шкідників і хвороб. Це допоможе у наступному сезоні отримати щедрі врожаї.

Якщо ж рослини залишити без захисту, то може виникнути спалах інфекцій і шкідників.В рослинних залишках і ґрунті може виникнути спалах інфекцій і шкідників, особливо з приходом тепла, тому обробку слід провести перед зимівлею.

Садівники радять обробити дерева, що скинули листя, пестицидами. В цей період вони найменш небезпечні для навколишнього середовища, на відміну від весняних обробок.

Вибір засобів залежить від виду шкідників й інфекцій, що вражають сад. Можна придбати ефективний інсектофунгіцид системно-контактної дії

Застосування цих препаратів допомагає очистити садові дерева від небезпечних комах та їх личинок. Попелиці, кліщі, щитівки, мідяниці, листовійки, молі, плодожерки можуть знищити урожай та пошкодити дерева. Інсектофунгіциди також знищують збудників грибкових хвороб.

Потрібно провести якісну обробку саджанців по гілках з усіх боків – це можна робити двічі. Також слід зробити знезараження пристовбурних кіл в радіусі 3-4 метрів під деревами.

Для профілактики і лікування від грибкових хвороб, окрім пестицидів, рекомендують використовувати такі розчини:

  • бордоська суміш (3%);
  • мідний купорос (5%);
  • залізний купорос (7%);
  • перманганат калію (2%);
  • кухонна сіль (5%).

Проводити обробку треба в суху і безвітряну погоду, при цьому температура має бути не нижчою +5°C.

Лише спробуйте! Ароматне м’ясо по-тайськи, що тане в роті

неділя, 18 серпень 2024, 19:00

Якщо ви хочете приготувати оригінально м’ясо до гарніру, то пропонуємо вам цей рецепт. Смак вразить овочевими нотками та ніжністю м’ясних волокон, передають Патріоти України. Інгредієнти:М’ясо – 0,5 кг.Цибуля – 2 шт.Болгарський перець – 1 шт.Огірки сві...

Чим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла м’якою

неділя, 18 серпень 2024, 14:00

Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...