Дачникам на замітку! Як змусити яблуню плодоносити - найпростіші прийоми для багатого врожаю

Багатий урожай фруктів на ділянці - результат особливої вправності і практичного досвіду. Не варто впадати у відчай, якщо у вас його немає - існує величезна кількість методів і способів, як підвищити урожай навіть новачкові. передають Патріоти України.

Наступні кілька простих правил і методик, наведені в цій статті, допоможуть вам відкрити завісу культивування як молодих, так і вже дорослих плодових яблунь, що, в свою чергу, підвищить врожайність вашого саду і, можливо, залучить вас в світ "плодового полювання".

Чому яблуня не дає плодів - головні причини

Найчастіше, вони одні і ті ж у всіх садівників, але про деякі поговоримо окремо:

  • Комахи.

Деякі з представників фауни представляють досить сильну загрозу хорошому врожаю. Слідкуйте за суцвіттями, обов'язково прищеплюйте дерево і не допускайте утворення шкідників на бутонах або на поверхні листя.

  • Ґрунт.

Неправильна посадка саджанця - це основна проблема, пов'язана з поганим ростом і слабкою врожайністю дерева. Намагайтеся садити в уже перевірених місцях, там, де інші дерева відчувають себе добре. Таким чином ви виключите всі неприємності з несумісністю грунту і рослини.

  • Хвороби.

У заражених дерев з часом падає імунітет, і вони стають менш плідними, а плоди, що виросли, можуть мати непривабливий вигляд і, найчастіше, виростають несмачними. Уникайте цього, доглядаючи за деревом правильно.

  • Перелив або посуха.

Вода - це головне харчування для рослини, тому дуже важливо стежити за балансом вологи, що надходить в грунт. Перелив здатний провокувати гниття кореневої системи, а посуха, навпаки, створить недолік в харчуванні, і здоров'я рослини буде ослаблено.

Немає ніякого сенсу поливати різні рослини однією методикою, адже багато в чому полив залежить від погодних умов, стану грунту і сорту дерева. Намагайтеся побільше спостерігати за рослиною, і вона сама вам підкаже, скільки рідини їй потрібно для здорового життя.

Що потрібно робити з яблунею навесні, щоб вона плодоносила

Насправді, наші предки вже давно все зробили за нас. Маючи бажання розкрити таємницю, чому яблуня цвіте і не плодоносить, вони застосовували різні техніки.

Прищипування нових суцвіть.

Формування "скелета" дерева методом прищипування нових пагонів - це запорука його багатої плідності і здоров'я. Обов'язково перед прищипуванням підшукайте для себе контур або схему дерева і відштовхуйтеся від інструкцій, пропонованих до них. В інтернеті ви зможете знайти величезну кількість різних видів і методик.

Підрізання верхніх крон.

Найпопулярніший метод серед молодих садівників. Підрізаючи верхні гілки, що вибилися і відросли, ви даєте більше світла для нижніх, що, в свою чергу, полегшує для дерева процес цвітіння і плодоутворення. Однак важливо бути обережним і не зрізати зайве.

Ізолювання суцвіть від бджіл до моменту зростання повноцінних бутонів.

Як відомо, бджоли та інші комахи не тільки запилюють квітки, а й пошкоджують їх через свою необережність, що негативно позначається на процесі цвітіння і плодоутворення. Щоб цього уникнути, оберніть суцвіття тонким шаром марлі - таким чином суцвіття залишаться неушкодженими.

В епоху відсутності інтернету тільки самий хитрий і спостережливий садівник знав, як отримати великий урожай яблук, і що треба зробити, щоб яблуні плодоносили щороку.

Як налякати яблуню - перевірений метод

За старих часів люди вірили, що дерева, як і люди, мають почуття і вміють слухати, тому їх за хороший урожай слід дякувати, а за поганий або взагалі його відсутність - обов'язково вилаяти.

Для гарного струсу все потрібно зробити максимально правдоподібно. Візьміть в руки стару сокиру, з похмурим виглядом підійдіть до яблуні і кілька разів вдарте обухом по низу стовбура, з упевненістю погрожуючи дереву рубкою, якщо воно в наступному році не дасть рекордний урожай. Метод дуже дивний, але, з досвіду наших предків, цілком собі дієвий.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...