Будь-який кулінар може приготувати картоплю фрі в домашніх умовах. Якщо дотримуватись основних правил приготування страви, то вона вийде не гіршою (а іноді й набагато смачніше), ніж у ресторанах швидкого харчування, передають Патріоти України.
Одне з головних питань, яке задають гурмани, звучить так: «Чи потрібно попередньо варити картоплю або просто обсмажити її?».
Професіонали з упевненістю зазначають: без варіння не обійтись. Понад те, це єдина рекомендація, яку треба врахувати.
Нарізаний брусочками овоч потрібно відправити в ємність, наповнену водою низької температури. Ця півгодинна процедура необхідна для видалення зайвого крохмалю.
Далі пасльонове слід кинути в киплячу воду. Процес попереднього варіння не повинен тривати довго: доводити страву до готовності поки що не треба. Вимкнути вогонь потрібно вже за кілька хвилин після того, як вода в каструлі дійшла до кипіння.
Рідина, в якій вариться картопля, повинна бути з наступними добавками: оцет (столова ложка на літр води) і сіль (половина столової ложки на той же об’єм). Після завершення варіння картоплю треба покласти на серветку, щоб забрати зайву вологу.
Частково зварений овоч треба кинути в ємність із киплячим маслом.
Готовою картопля фрі вважається після появи хрусткої скоринки. Зазвичай на це йде як мінімум 1 хвилина.
Про вимоги до вивезення валюти для українців, розповіли у Державній митній службі. Яку суму можна перевозити через кордон і як це правильно робити – читайте в матеріалі, передають Патріоти України. Якщо ви письмово не декларуєте в митному органі кошти,...
Якщо ви помітили у когось очевидні ознаки інсульту, наприклад, осипле обличчя або труднощі з мовою, потрібно діяти швидко. Використовуйте абревіатуру FAST, щоб перевірити симптоми і негайно зателефонувати в екстрену службу, якщо вони є, передають Патрі...