Доступний усім! Цей напій здатний творити дива - дуже корисний при хворобах шлунка

Дієтолог назвала напій, який може не тільки втамувати спрагу, але і наситити організм необхідними речовинами при проблемах зі шлунком. Він захищає від виразки, а серце і судини – від проблемних змін, передають Патріоти України.

Найкорисніший напій для здоров'я шлунка – це фруктовий кисіль. Аналогів цього напою за своєю кількістю поживних і корисних властивостей просто немає.

Готується цей напій досить просто: на основі фруктового компоту з додаванням крохмалю. У такому напої велика кількість вітамінів і мінералів.

А найважливіша властивість киселю - його можна і потрібно пити людям з гастритами та виразкою шлунка. Як пояснила лікар-дієтолог Тетяна Іваннікова, при гастриті не можна вживати продукти, які провокують подразнення слизової оболонки та біль в шлунку.

До таких продуктів відносяться солодощі, шоколад і варення, солодкі та газовані напої. А ось кисіль при цьому вважається ідеальним напоєм при гастриті та виразці шлунку.

Цей напій калорійний і дуже поживний. Він сприятливо впливає на мікрофлору кишечника, оскільки здатний скоротити обсяг патогенної флори та прискорювати зростання корисних бактерій.

Кисіль вважається не стільки напоєм, скільки окремим блюдом і годиться як перекус або десерт. Їм можна поласувати тим, хто вирішив повністю відмовитися від цукру або скоротити його кількість в раціоні.

Крім того, у киселю є ще одна корисна властивість. Суміш фруктового компоту і крохмалю допомагає знизити рівень поганого холестерину в крові та знизити ризик розвитку захворювань серця і судин.

"Цей напій уповільнює всмоктування жирів, тому в кров потрапляє менша кількість холестерину", - підкреслила фахівець. Вона додала, що з обережністю кисіль потрібно вживати людям зі схильністю до діабету, бо він дуже багатий на вуглеводи.

Перевірте себе! Що про вас думають інші люди - тест у картинці

четвер, 25 квітень 2024, 10:12

Психологічний тест у картинці визначить що про вас думають інші люди. Пропонуємо дізнатися, як ви виглядаєте в очах оточуючих, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть кота, який вам найбільше сподобався.

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...