Доступний всім! Названо напій, який може знизити ризик серцевих захворювань

Гарячі напої - це саме те, що варто пити взимку, адже вони можуть бути корисними для боротьби із застудою та підтримання імунітету. Та деякі з них можуть мати навіть більше корисних властивостей, передають Патріоти України.

Звісно, чимало людей полюбляють пити чай та роблять це досить часто. Втім, виявляється, варто пити його навіть більше, адже цей гарячий напій може не тільки заспокоїти вас чи дати енергію, але і захистити від деяких серцевих захворювань. Про це з'явилося нове дослідження уNutrition and Food Technology.

Чим корисний чай

Гарячий напій є дуже важливим напоєм для дуже багатьох людей, але також він може бути чудовим заспокійливим засобом, який підійде для дуже багатьох випадків. І попри те, що люди в Україні п'ють досить багато чаю, можливо, вам варто пити його навіть більше.

Нові дослідження показують, що сполуки, які містяться у чаї, можуть знижувати ризики деяких хронічних захворювань на п'яту частину. Зокрема, у чаї можна знайти флаваноли, які пов'язують із зниженням кров'яного тиску, а також із зниженням ризику серцевих проблем, інсульту та діабету 2-го типу.

Окрім того, ці флаваноїди можуть знизити рівень смертності від серцево-судинних захворювань на 13%. Оптимальна кількість чашок чаю на тиждень, щоб ви справді отримали від цього напою максимальну користь – це 20.

Заради нашого здоров’я, можливо, настав час додати цільовий вміст флавоноїдів до звичайних дієтичних рекомендацій щодо вітамінів, мінералів, білка, клітковини та жиру, – поділився один із авторів дослідження Тім Бонд.

Флаваноїди – це ті речовини, що містяться у рослинах та необхідні їм для того, щоб рости та розвиватися. Також як правило ці речовини також відповідають за колір та сприяють смаку фруктів, овочів та різних рослин. Тож для того, щоб отримати потрібну кількість флаваноїдів і отримати усі переваги, що пов'язані із ними, вам потрібно включити до свого раціону якомога більше чаю та фруктів.

Психологічний тест: Виберіть сукню - і дізнайтеся, що про вас думають

неділя, 19 травень 2024, 21:07

Деталі. Бажано уявити, ніби ви поспішаєте на урочистий захід і вам терміново потрібно зібрати модний аутфіт із запропонованих варіантів. Уважно подивіться на кожну з чотирьох суконь на зображенні нижче, але не фокусуйтеся надто довго — намагайтеся вибр...

Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

неділя, 19 травень 2024, 17:50

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз. Насамперед, що можна ск...