Дуже корисно до свят! Названо лайфхаки, які допоможуть довше зберігати продукти вдома

Під час новорічних свят зі збільшенням їжі у будинку також зростає кількість харчових відходів. Досить часто ми не можемо все з'їсти відразу, а потім продукти псуються, і ми їх викидаємо. Ознайомтеся з порадами видання The Sun, які допоможуть викидати набагато менше їжі, передають Патріоти України.

Як правильно зберігати продукти

  • Помідори ніколи не слід зберігати в холодильнику, це може вплинути на їх текстуру і послабити смак.
  • Ми намагаємося зберігати всі овочі разом, але картоплю і цибулю ніколи не слід зберігати разом.
  • Моркву можна зберігати в холодильнику в банку з водою, так вона протримається довше і залишиться хрусткою.
  • Трави слід зберігати, як квіти у воді, щоб вони залишалися свіжими.
  • Обернувши банани фольгою, можна уповільнити їх дозрівання на кілька днів.
  • Яблука зберігаються довше в холодильнику, а не при кімнатній температурі.
  • Оберніть сир вощеним папером або папером з бджолиного воску. Підійде пластикова упаковка, але вона може зробити запах неприємним.
  • Морозильник - це не тільки для зберігання м'яса, багато інших продуктів, такі як молоко, яйця, борошно і зелень, також можна заморозити.

У свята кидайте будь-які залишки, такі як цибуля, морква, стебла грибів, зубчики часнику, стебла трав і селера, в пакет для заморозки. Ці інгредієнти, які залишились, перетворяться на чудовий бульйон, а не будуть викинуті в сміття. За даними експертів, близько 20% всіх харчових відходів пов'язані з термінами придатності.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...