Дуже корисно до свят! Названо лайфхаки, які допоможуть довше зберігати продукти вдома

Під час новорічних свят зі збільшенням їжі у будинку також зростає кількість харчових відходів. Досить часто ми не можемо все з'їсти відразу, а потім продукти псуються, і ми їх викидаємо. Ознайомтеся з порадами видання The Sun, які допоможуть викидати набагато менше їжі, передають Патріоти України.

Як правильно зберігати продукти

  • Помідори ніколи не слід зберігати в холодильнику, це може вплинути на їх текстуру і послабити смак.
  • Ми намагаємося зберігати всі овочі разом, але картоплю і цибулю ніколи не слід зберігати разом.
  • Моркву можна зберігати в холодильнику в банку з водою, так вона протримається довше і залишиться хрусткою.
  • Трави слід зберігати, як квіти у воді, щоб вони залишалися свіжими.
  • Обернувши банани фольгою, можна уповільнити їх дозрівання на кілька днів.
  • Яблука зберігаються довше в холодильнику, а не при кімнатній температурі.
  • Оберніть сир вощеним папером або папером з бджолиного воску. Підійде пластикова упаковка, але вона може зробити запах неприємним.
  • Морозильник - це не тільки для зберігання м'яса, багато інших продуктів, такі як молоко, яйця, борошно і зелень, також можна заморозити.

У свята кидайте будь-які залишки, такі як цибуля, морква, стебла грибів, зубчики часнику, стебла трав і селера, в пакет для заморозки. Ці інгредієнти, які залишились, перетворяться на чудовий бульйон, а не будуть викинуті в сміття. За даними експертів, близько 20% всіх харчових відходів пов'язані з термінами придатності.

Продукти, які не можна зберігати в холодильнику - втратять смак і стануть непридатними

неділя, 13 липень 2025, 8:30

Здавалося б, зберігання продуктів у холодильнику - найкращий спосіб продовжити їхню свіжість. Холод уповільнює процес псування, але далеко не всі продукти потребують таких низьких температур, передають Патріоти України. Помилки у зберіганні часто призв...

Пропускаєте сніданок? Ось що з вами станеться - шокуючі результати досліджень

неділя, 13 липень 2025, 8:15

Вчені з різних країн провели дослідження, які підтвердили, що регулярний пропуск сніданку може негативно впливати на психічне здоров’я людини. За результатами наукової роботи, відсутність ранкового прийому їжі підвищує ризик розвитку депресії, дратівли...