Дуже шкідлива! Названо найгіршу олія для смаження

Олія — невіддільний інгредієнт кожної кухні, без якого важко уявити приготування багатьох страв. Найкориснішою вважається оливкова, хоча фахівці ставлять це під сумнів. Водночас деякі олії, представлені на ринку, не такі вже й безпечні для нашого здоров’я. Бо важливі не тільки смак і кулінарне використання, але перш за все хімічний склад продукту. Тому треба знати, яких олій слід уникати в щоденному приготуванні їжі, пише видання Medonet Zywienie, передають Патріоти України.

Пальмова олія характеризується високим вмістом насичених жирів. Надмірне споживання цих жирних кислот може призвести до підвищення рівня холестерину в крові, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Хоча дослідники все ще вивчають точний вплив насичених жирів на здоров’я, рекомендується обмежити їх у своєму раціоні. Крім того, пальмова олія часто використовується в харчовій промисловості, міститься в багатьох перероблених продуктах, таких як печиво, закуски та шоколадні пасти. Її виробництво також сприяє вирубці вологих тропічних лісів, що негативно впливає на природне середовище.

Соєва олія, отримана з соєвих бобів, є популярним інгредієнтом багатьох харчових продуктів. Хоча дослідження показують, що її споживання може бути некорисним для вашого здоров’я. Соєва олія може сприяти розвитку ожиріння та непереносності глюкози. Високий вміст омега-6 у цій олії також може сприяти запаленню в організмі, збільшуючи ризик захворювань травної системи, таких як коліт.

Кукурудзяна олія, яка часто використовується для смаження у фритюрі, містить деяку кількість вітаміну Е. Однак високий вміст кислот омега-6 викликає занепокоєння серед експертів. Надмірне споживання омега-6 жирних кислот, порівняно з омега-3 жирними кислотами, може призвести до запального дисбалансу в організмі.

Крім того, більшість культур кукурудзи є генетично модифікованими. Деякі дослідження показують, що ГМО продукти можуть бути пов’язані з харчовою алергією та чутливістю. Людям, які бажають обмежити споживання таких продуктів, варто звернути увагу на склад олій, які використовуються на кухні.

Ці сніданки захищають від раку - правда, яку нам ніхто не казав

четвер, 11 вересень 2025, 23:10

Відомий педіатр доктор Джозеф Салхаб попереджає: рак кишечника може підкрадатися безсимптомно, але прості зміни в раціоні допоможуть знизити ризики. У відео, яке набрало понад 1,4 мільйона переглядів в Instagram, він поділився порадами, як за допомогою...

Ці продукти творять дива! Що їсти, щоб знизити цукор в крові

четвер, 11 вересень 2025, 18:51

Рівень цукру в крові може сильно коливатися. Проте існує певна поживна речовина, яка здатна стабілізувати ці коливання. Це, можливо, вас здивує, але йдеться про клітковину. Саме вона відіграє ключову роль у регулюванні рівня глюкози в крові, передають ...