Олія — невіддільний інгредієнт кожної кухні, без якого важко уявити приготування багатьох страв. Найкориснішою вважається оливкова, хоча фахівці ставлять це під сумнів. Водночас деякі олії, представлені на ринку, не такі вже й безпечні для нашого здоров’я. Бо важливі не тільки смак і кулінарне використання, але перш за все хімічний склад продукту. Тому треба знати, яких олій слід уникати в щоденному приготуванні їжі, пише видання Medonet Zywienie, передають Патріоти України.
Пальмова олія характеризується високим вмістом насичених жирів. Надмірне споживання цих жирних кислот може призвести до підвищення рівня холестерину в крові, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Хоча дослідники все ще вивчають точний вплив насичених жирів на здоров’я, рекомендується обмежити їх у своєму раціоні. Крім того, пальмова олія часто використовується в харчовій промисловості, міститься в багатьох перероблених продуктах, таких як печиво, закуски та шоколадні пасти. Її виробництво також сприяє вирубці вологих тропічних лісів, що негативно впливає на природне середовище.
Соєва олія, отримана з соєвих бобів, є популярним інгредієнтом багатьох харчових продуктів. Хоча дослідження показують, що її споживання може бути некорисним для вашого здоров’я. Соєва олія може сприяти розвитку ожиріння та непереносності глюкози. Високий вміст омега-6 у цій олії також може сприяти запаленню в організмі, збільшуючи ризик захворювань травної системи, таких як коліт.
Кукурудзяна олія, яка часто використовується для смаження у фритюрі, містить деяку кількість вітаміну Е. Однак високий вміст кислот омега-6 викликає занепокоєння серед експертів. Надмірне споживання омега-6 жирних кислот, порівняно з омега-3 жирними кислотами, може призвести до запального дисбалансу в організмі.
Крім того, більшість культур кукурудзи є генетично модифікованими. Деякі дослідження показують, що ГМО продукти можуть бути пов’язані з харчовою алергією та чутливістю. Людям, які бажають обмежити споживання таких продуктів, варто звернути увагу на склад олій, які використовуються на кухні.
Говард Такер, 102-річний невролог із США, не лише став рекордсменом Книги рекордів Гіннеса як найстаріший практикуючий лікар, але й продовжує активно подавати заявки на роботу - навіть після закриття лікарні, де він працював, у 2022 році, передають Пат...
Психологічні тести допомагають краще зрозуміти себе. Перед вами - 5 зображень пір'їн. Оберіть одну інтуїтивно, не задумуючись довго. Ваш вибір підкаже, які цінності керують вами у повсякденному житті, передають Патріоти України. Ви — спокійна, гармоній...