Олія — невіддільний інгредієнт кожної кухні, без якого важко уявити приготування багатьох страв. Найкориснішою вважається оливкова, хоча фахівці ставлять це під сумнів. Водночас деякі олії, представлені на ринку, не такі вже й безпечні для нашого здоров’я. Бо важливі не тільки смак і кулінарне використання, але перш за все хімічний склад продукту. Тому треба знати, яких олій слід уникати в щоденному приготуванні їжі, пише видання Medonet Zywienie, передають Патріоти України.
Пальмова олія характеризується високим вмістом насичених жирів. Надмірне споживання цих жирних кислот може призвести до підвищення рівня холестерину в крові, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Хоча дослідники все ще вивчають точний вплив насичених жирів на здоров’я, рекомендується обмежити їх у своєму раціоні. Крім того, пальмова олія часто використовується в харчовій промисловості, міститься в багатьох перероблених продуктах, таких як печиво, закуски та шоколадні пасти. Її виробництво також сприяє вирубці вологих тропічних лісів, що негативно впливає на природне середовище.
Соєва олія, отримана з соєвих бобів, є популярним інгредієнтом багатьох харчових продуктів. Хоча дослідження показують, що її споживання може бути некорисним для вашого здоров’я. Соєва олія може сприяти розвитку ожиріння та непереносності глюкози. Високий вміст омега-6 у цій олії також може сприяти запаленню в організмі, збільшуючи ризик захворювань травної системи, таких як коліт.
Кукурудзяна олія, яка часто використовується для смаження у фритюрі, містить деяку кількість вітаміну Е. Однак високий вміст кислот омега-6 викликає занепокоєння серед експертів. Надмірне споживання омега-6 жирних кислот, порівняно з омега-3 жирними кислотами, може призвести до запального дисбалансу в організмі.
Крім того, більшість культур кукурудзи є генетично модифікованими. Деякі дослідження показують, що ГМО продукти можуть бути пов’язані з харчовою алергією та чутливістю. Людям, які бажають обмежити споживання таких продуктів, варто звернути увагу на склад олій, які використовуються на кухні.
Ви миєте руки після туалету, але чи миєте ви кран? Чи знаєте, що у вашій пляшці для води може бути в 40 тисяч разів більше бактерій, ніж на обідку унітаза, передають Патріоти України. Більшість домашніх предметів, якими ми щодня користуємось, зовні виг...
Питання про те, що відбувається з людиною в момент смерті, хвилює людство з початку цивілізації. У різних культурах шукали відповіді через релігію, містику, мистецтво - а сьогодні намагаються знайти істину за допомогою науки. І, схоже, ми стаємо ближчи...