Рогалики з повидлом - один з найулюбленіших рецептів випічки до чаю, передають Патріоти України.
Інгредієнти: борошно (500 г), вершкове масло (200 г), сода (½ чайної ложки), сметана будь-якої жирності (200 г), оцет (1 чайна ложка), цукор (100 г), густе повидло для начинки.
Покладіть вершкове масло в миску або каструлю, поставте на повільний вогонь і розтопіть, постійно помішуючи і не перегріваючи.
У розтоплене масло додайте сметану і добре перемішайте. Соду погасіть оцтом і відразу вилийте в миску.
У суміш додайте борошно, добре перемішуючи тісто для рогаликів. Воно повинно стати густим, м'яким і добре ліпитися.
Викладіть тісто на стіл і розділіть на 6 однакових частин за допомогою ножа. Присипте стіл борошном, щоб розкачати тісто в кола товщиною до 2 мм. Розділіть кожне коло на 8 рівних частин-трикутників і викладіть на них повидло. Після цього кожен із трикутників закрутіть у рогалик, обваляйте в цукрі і покладіть на підготовлений лист із пергаментом.
Порада: якщо повидло занадто рідке, процідіть його через сито, щоб позбутися від зайвої рідини.
Духовку розігрійте до 180 градусів, поставте в неї деко з рогаликами і випікайте 20-25 хвилин. Готові рогалики повинні вийти ніжними, м'якими і в міру солодкими.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...
Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...