Фахівці дослідили, як дистанційна робота впливає на тіло та кістки людини

Пандемія COVID-19 змінила стиль життя мільйонів людей у світі. І поки всі оговтуються від епідемії, багато хто продовжує працювати дистанційно.Експерти стверджують, що робота вдома зумовила зменшення фізичної активності. А це може мати масштабні негативні наслідки.

Як дистанційна робота впливає на здоров'я

За даними Національного товариства остеопорозу, зменшення активності під час поїздки на роботу та додому призвело до збільшення на 13% кількості людей, які ведуть малорухливий спосіб життя, порівняно з минулим роком.

Відмова від руху є прямим шляхом до руйнування кісток. У результаті це може призвести до остеопорозу (захворювання, при якому щільність і якість кісткової тканини знижуються) та переломів. Ускладнить ситуацію і відсутність надійного м'язового захисту.

Зупинити цей дегенеративний процес може навіть звичайна ходьба, яка допомагає підвищити щільність кісток.

Очевидно, що ходьба є хорошою вправою для навантаження, але зараз ми втрачаємо її. Ми оселилися на нижчому базовому рівні фізичної активності. Ми стурбовані тим, що люди відмовляються від фізичних навантажень і не отримують вітамін D від сонця, – пояснює Крейг Джонс.

Генеральний директор Національного товариства остеопорозу наголошує, що люди втратили сили через карантин. Це матиме тривалі наслідки для багатьох. Наразі організація запустила інформаційну кампанію та нову онлайн-систему перевірки ризиків захворювання на остеопороз. Її Крейг Джонс закликає використовувати всім, кому за 20.

Це така смакота! Як приготувати салат з картоплі за 5 хвилин

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

Салат з картоплі - це завжди смачне рішення використати овоч у новій інтерпретації. Існує понад 50 рецептів приготуванні з різноманітними інгредієнтами. Пропонуємо вам посмакувати салатом, приготування якого займе всього 5 хвилин. Швидко, смачно та дос...

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...