Гаджет для складних умов: особливості захищених ноутбуків

Компанія Huawei анонсувала новий захищений ноутбук Qingyun G540. Лептоп стійкий до ударів і падінь та оснащений клавіатурою, що не пропускає вологу. "Штора" для веб-камери у Qingyun G540 регулюється фізичною кнопкою. Захищені ноутбуки набирають дедалі більшої популярності серед користувачів, які працюють з технікою в складних навколишніх умовах. Розглянемо характеристики цих пристроїв, а також функції, якими вони повинні володіти.

Особливості техніки

Захищені ноутбуки забезпечують збереження самого виробу, а також даних, що зберігаються на ньому, у різних критичних ситуаціях. Залежно від професії користувача та умов, у яких буде використовуватися лептоп, виробники передбачили кілька видів пристроїв:

  1. Напівзахищені (укріплені). Таким ноутбукам не страшна пролита вода і слабкі удари. Деякі моделі зможуть витримати ситуацію, коли на них випадково сяде людина.
  2. Захищені. Техніка, що відповідає міжнародним сертифікатам, яка здатна надати всебічну протидію зовнішнім факторам.

Корпус захищеного лептопа набагато товщий, ніж у звичайної моделі. Причина цього полягає в оснащенні гумовими бортами, а також ребрами жорсткості з алюмінію або іншого металу. Для вінчестера передбачені гелієві подушки, що допомагають уникнути пошкоджень під час падіння.

Функції пристроїв

Захищений ноутбук оснащений низкою опцій, які забезпечують його повноцінне використання в складних умовах. До таких функцій пристрою належать:

  1. Захист від пилу. Для цього виробник не тільки герметизує весь корпус, а й оснащує роз'єми та гнізда спеціальними кришками.
  2. Захист від води. Це передбачає не тільки дренаж на клавіатурі, а й всебічне блокування від проникнення рідини. Ноутбук залишиться працездатним навіть після занурення на півметрову глибину.
  3. Захист від ударів. Дисплей і шарнір, що з'єднує частини лептопа, витримують несподівані навантаження. Корпус пристрою оснащується демпфуючими накладками. Екранне скло і клавіатура надійно захищені. Крім того, відбувається демпфірування жорсткого диска та інших внутрішніх компонентів.
  4. Захист від статичного навантаження. Лептоп витримує вагу людини, яка сіла або встала на нього.
  5. Захист від тряски. Тривала їзда по вибоїстих дорогах не позначається на працездатності лептопа.
  6. Чіткий дисплей. Екран залишається читабельним навіть під яскравими променями сонця або посеред білого снігу.
  7. Здатність витримувати високі та низькі температури. Ноутбук стійкий до найсильніших заморозків і перегрівання в пустелі.
  8. Можливість швидкого вилучення накопичувача з даними. Під час критичних пошкоджень ноутбука знадобиться близько хвилини, щоб витягнути жорсткий диск.
  9. Велика автономність. Ємність батареї дає змогу ноутбуку працювати не менше 5 годин далеко від розетки.

Захищений лептоп громіздкий і важкий, тому користуватися ним у повсякденних обставинах складно. Ноутбуки купують для роботи на брудному виробництві, в полі, а також для використання в інших важких умовах.

Захищений ноутбук характеризується підвищеною надійністю і призначений для забезпечення безперебійної роботи в будь-яких ситуаціях. Відповідну модель лептопа необхідно вибирати залежно від умов використання та особистих уподобань. Щоб купити відповідний захищений ноутбук, а також інші товари високої якості, заходьте на сайт Comfy.ua.

Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

неділя, 19 травень 2024, 17:50

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз. Насамперед, що можна ск...

Не помиліться! ТОП-5 порад, як правильно вибрати каву

неділя, 19 травень 2024, 17:30

Кава - це популярний напій, який має чимало шанувальників по всьому світу. Однак часом не виходить приготувати її так само смачно, як це роблять у кав’ярнях. Найчастіше так відбувається не лише через спосіб приготування, а й через неправильний вибір са...