Герань буде цвісти пишно цілий рік - просто зробіть це з квіткою

Квіти герані різних відтінків можна зустріти в кожному будинку. Навіть незважаючи на специфічний запах, багатьом подобається, що ця кімнатна рослина може цвісти майже весь час. Однак, якщо ваша герань "взяла" тривалу паузу, треба знати, як це виправити.

Герань кімнатна - поради по догляду

Насправді, герань невибаглива, їй потрібен мінімальний догляд. Для цієї квітки підійде глиняний горщик діаметром 14 см і висотою до 15 см. У пластиковому коріння може загнити від надлишку вологи. Герань любить збалансований полив - не надто вологий, але і не сухий грунт. Якщо листя кімнатної рослини в'яне, сохне - це ознака надмірної вологи в грунті. Врахуйте, що взимку квітку потрібно поливати раз на тиждень, а влітку - кожен день.

Фахівці радять не обрізати герань взимку, інакше рослина швидко не зацвіте. Досвідчені садівники зазначають, що найкраще добриво для герані, особливо квітучої - калійно-фосфорне. При паузі в цвітінні можна взяти азотне добриво.

Досвідчені господині готують секретну підгодівлю, від якої герань буде цвісти пишно цілий рік. Для розчину потрібні:

  • 3 літри води;
  • 100 г дріжджів;
  • півсклянки цукру.

Всі інгредієнти змішати в ємності і залишити до завершення процесу бродіння. Стакан готової підгодівлі розвести в 10 літрах води і поливати квітку раз на два тижні.

Як швидко зацвітає герань - прискорюємо процес

Стимулювати цвітіння герані можна регулярними підгодівлею і правильним доглядом. Однак якщо маніпуляції не дали результату, є ще один лайфхак - голковколювання. Для цього потрібно проткнути стебло в трьох місцях проспиртованою шпилькою. Якщо стовбурів у рослини кілька, потрібно проткнути кожен. Але загальна кількість проколів не повинно перевищувати 10.

Хитрість полягає в тому, що така маніпуляція - стрес для квітки, і вона в прискореному режимі починає розвиватися. Буквально через тиждень кущ герані покриється пишним цвітом.

Як змусити розквітнути герань - прості поради

Зробити так, щоб герань цвіла, нескладно. Для цього потрібно поставити горщик з геранню в сонячне місце, стежити, щоб не було протягів, а кімнатна температура не опускалася нижче +17 градусів.

Дуже смачно! Як за 10 хвилин приготувати малосольні огірки в пакеті

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:07

Для приготування надзвичайно смачних, хрустких та ароматних огірків незвичайним способом знадобляться лише звичні інгредієнти та зовсім небагато часу, передають Патріоти України. Щоб скуштувати апетитну закуску, знадобиться підготувати такі продукти:. ...

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...