Городникам на замітку: Як правильно підживлювати помідори

Для того, щоб помідори на дачі росли здоровими, їх потрібно належним чином підживлювати, передають Патріоти України.

Можна використовувати розчин з попілом, пишуть «Дачні поради» . У 10 літрах води потрібно розчинити 1 склянку золи. Золу, що залишилася в ємності після поливу рослин, просто виливають під помідори.

Золу можна застосовувати і для позакореневих підживлень. Для цього 300 г золи розчиняють у 3 л води та кип'ятять протягом 30 хвилин. Розчин потрібно настояти та довести його обсяг водою до 10 літрів. Туди ж додають трохи господарського мила. Це для того, щоб розчин краще тримався на листі. Рідину проціджують і обприскують нею бадилля помідорів.

Також для підживлення томатів можна використовувати як свіжі, так і сухі дріжджі:

  • Один пакет сухих швидкорозчинних дріжджів змішують з 2 столовими ложками цукру і додають трохи теплої води, щоб суміш стала рідкою. Потім отриману субстанцію розчиняють у 10 літрах води та використовують по 0,5 літра на кожну рослину.
  • Трилітрову банку на 2/3 заповнюють чорним хлібом, наливають у неї теплу воду з розчиненими в ній свіжими дріжджами (100 г) і ставлять у тепле місце на 3−5 днів. Після чого настій проціджують і розбавляють водою у пропорції 1:10. Для молодого куща помідора використовують 0,5 літри розчину, а для дорослого — близько 2 літрів.
  • 100 г свіжих дріжджів ретельно розчиняють у 10 літрах води та отриманою рідиною відразу ж поливають помідори.

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...