Червоний помідор - вибагливий овоч, для вирощування якого потрібно знати тонкощі городнього мистецтва. З цією культурою може статися що завгодно: скручування листя, опадання зав'язі або поява плям на плодах, передають Патріоти України.
Досвідчені садівники і городники кажуть, що кожна людина, яка вирощує помідори, може зіткнутися з неприємною картиною і побачити розкол на плодах. Причин цьому існує кілька.
Неправильний полив
При сухому грунті і нестачі вологи помідори починають поглинати її занадто активно, шкірка не встигає розтягнутися і тріскається.
Невдалий мікроклімат
Ідеальна температура для вирощування помідорів - 22-25°С. Якщо на вулиці або в теплиці занадто жарко, то зростання культури припиняється, а шкірка стає грубою. Як тільки овоч починає рости знову - він лопається.
Невідповідна підгодівля
Помідорам, як і будь-яким іншим овочам, потрібні правильні добрива, інакше вони принесуть не користь, а шкоду. Для того, щоб ваші рослини виправдовували очікування, пам'ятайте про важливі правила:
Головний момент - звертайте увагу на стан рослин - вони самі підкажуть, яких речовин їм не вистачає. Наприклад, якщо листя помідорів пожовкли або на них утворилися плями, то культурі не вистачає мікроелементів.
Активне пасинкування
Багато дачників на етапі дозрівання плодів намагаються дати рослині більше місця для розвитку, тому обрізають більше листя і відростків. Насправді, результат буде негативним - та кількість речовин, яку помідори могли віддати листю, вони починають віддавати плодам. Через це ті не витримують навантаження і лопаються.
Плоди, що лопнули, - це сприятливе середовище для розвитку інфекцій. У тріщини потрапляють бактерії і починають там активно розмножуватися, провокувати гниття і появу цвілі. Тріснутий помідор спочатку більш вразливий до хвороб, непривабливий зовні і абсолютно непридатний для консервування.
Для того, щоб уникнути розтріскування помідорів, візьміть на озброєння кілька правил:
Ще один спосіб уберегти свій урожай помідорів - відразу вибирати сорти, стійкі до деформації і ті, які не схильні до розтріскування.
Саме в червні ягідні чагарники починають формувати врожай. А тому в цей час дуже важливо, щоб рослина отримувала достатню кількість поживних речовин. Запорукою отримання великих і солодких ягід є внесення в червні добрив під кущі смородини. Тому що на ...
Тривалий неприємний запах у холодильнику може зіпсувати навіть найсвіжіші продукти. Причини його появи не завжди очевидні, адже джерелом може бути не тільки зіпсована їжа. Часто все починається з неправильного догляду за технікою. Проте проблему можна ...