Городникам на замітку! Як позбутися від мурах у городі на грядках - комахи залишать грунт у спокої

У період весняного потепління вся природа оживає і відповідно - повертаються комахи. Деякі з них особливо небезпечні і з ними необхідно боротися. Наприклад, мурахи, передають Патріоти України.

Чим небезпечні мурахи в городі - шкода комах

Цей вид комах здатний гризти коріння, стебла і листя, також вони знищують сіянці. Крім іншого мурахи поширюють насіння бур'янів на великі площі і розводять тлю. У разі, якщо вчасно не вжити заходів щодо ліквідації комах, рослини можуть бути знищені за дуже короткий термін.

Чим обробити землю щоб не було мурах - універсальний спосіб

Якщо на ділянці, де ви живете, завелися мурахи - необхідно приступити до їх ліквідації. Постарайтеся знайти місця скупчення і посипте їх сіллю. Також можна приготувати спеціальну суміш - на 10 літрів води необхідно 400г господарського мила і 2 столові ложки карболової кислоти. Отриманим складом варто полити місця скупчення мурах.

Як позбутися від мурах в городі на грядках - порятунок рослин

Весняний час відрізняється активним посівом рослин, але мурахи можуть нашкодити їм з самого початку. Тому важливо захистити грунт від мурах. Такий вид комах не любить запах вугілля і золи. Переваги цього факту в тому, що зола і прогоріле вугілля - це також один з найбільш використовуваних видів добрив. Слідчо, обробивши грядки даним видом добрива - вийде позбутися і від мурах.

Як позбутися від мурах на городі народними засобами - ще один безпрограшний варіант

Один з найбільш швидкий способів позбутися від мурах - це нашатирний спирт. Він також може вигнати мурах з дому. Для того, щоб обробити нашатирним спиртом ділянку городу, необхідно приготувати суміш з води і спирту, а саме - на 8-10 літрів води розвести 10 г нашатирного спирту і полити ними грунт. Попелиця не зможе витримати такого поливу, як і мурахи - вони самостійно покинуть ділянку.

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...