Городникам на замітку! Як правильно посіяти редиску, щоб вона виросла великою і не гірчила

Редиска швидко виростає, якщо посадити її у відкритий грунт, але не завжди овоч виростає великим і смачним. Часто редиска з городу гірка, дрібна та в'яла. Щоб виростити якісну і смачну редиску, потрібно дотримуватися деяких правил посіву. Досвідчені городники поділилися корисними лайфхаками, передають Патріоти України.

Як сіяти редиску в ґрунт

Перед посівом редиски, грунт потрібно підготувати та розпушити. Також бажано внести до ґрунту добрива, наприклад, компост або мінеральні добрива з високим вмістом фосфору та калію. Це збільшить шанси на дозрівання редиски більших розмірів.

Сіяти редиску потрібно в лунки на глибину 1-2 сантиметри та розміром від 1 до 2 сантиметрів. Лунки мають бути довжиною близько 15-20 сантиметрів, щоб редиска мала достатньо простору для зростання. Між рядками залишайте також 15-20 см.

Після посіву лунки потрібно присипати землею і обов'язково добре зволожити ґрунт. Бажано висівати редис на сонячній стороні земельної ділянки. Редиска добре росте при температурі від +15 градусів і вище. Тому перш ніж поспішати сіяти редиску, дочекайтеся відповідної погоди. Або сійте овоч у теплиці.

При комфортних для рослини умовах, температурі та поливі вже через 3-4 тижні редис дозріє. Коренеплоди рослина почне давати вже з 8 дня після того, як насіння зійшло. Якщо редис у цей період не поливати, то вона гіркуватиме. А також потрібно полоть і розпушувати ґрунт, щоб у грядці не застоювалася волога.

Думаєте, що харчуєтеся правильно? Ці продукти можуть псувати ваш сон

понеділок, 24 листопад 2025, 12:58

Здоровий сон - запорука нашого благополуччя та відновлення. Проте навіть корисна вечеря може заважати заснути, якщо її вживати в неправильний час. Дізнайтеся, які продукти краще уникати перед сном, передають Патріоти України. Ваш організм вночі сповіль...

ТОП-4 фактори, що уповільнюють ваш метаболізм, навіть якщо ви думаєте, що все робите правильно

понеділок, 24 листопад 2025, 12:40

Метаболізм - це сукупність процесів, що перетворюють їжу на енергію, будують та відновлюють тканини, регулюють температуру та функції органів. Швидкість метаболізму визначає, як ефективно організм використовує енергію. Але деякі звички та фактори можут...