Городникам на замітку! Не тільки можна, а й потрібно: чи варто боротися з жуком після цвітіння картоплі, і чому на ділянці краще посіяти календулу (відео)

Багато дачників-городників давно усвідомили, що один із їхніх головних ворогів - колорадський жук, який здатний зжерти весь урожай картоплі, помідорів та капусти, передають Патріоти України. Способів, як з ним боротися, є безліч.

При цьому деякі дачники наголошують на хімічних препаратах, інші — виключно на натуральних — адже, на їхню думку, все, що продається в магазині, зазвичай «перехвалено» маркетологами і не відповідає написам на пакетику.

Обприскувати картоплю, радять фахівці, краще увечері після 19.00. Але не дуже пізно, щоби препарат не змила роса. Або вранці до 10:00, коли роса вже зійде. Найкраще при температурі повітря 15−20 градусів. Тоді отрута менше випаровується. Обробляють город у хмарну погоду, але за 2−3 години до дощу.

Ще одна важлива порада: обробляти картоплю потрібно не лише до цвітіння, а й після неї — адже жуки ховаються у ґрунті та наступного року з першим теплом вилазять та гризуть молоді пагони. Збирати колоорадів можна руками або ж використовувати менш нешкідливі народні засоби.

Крім того, після збирання врожаю на дачній ділянці краще посіяти календулу — вона відлякуватиме колорадського жука. Таким чином, можна створювати умови для отримання величезного врожаю наступного року.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...