Попереду літо, сезон консервування. А після закриття найбільшого підприємства з виробництва солі "Артемсіль" кам'яна сіль зникла з прилавків магазинів, стала дефіцитом, передають Патріоти України.
Чим можна при консервації замінити звичайну сіль, чи можна солити та маринувати за допомогою морської солі, чи підходить для цього йодована сіль? Морську сіль не лише можна використовувати для консервування та маринування овочів і грибів, вона має купу цілющих властивостей та переваг перед звичайною сіллю.
Переваги морської солі
Ідеальний варіант для консервування зелені, овочів, грибів - сіль великого або середнього дроблення.
Чи можна для консервації використовувати йодовану сіль
Раніше вважалося, що йодована сіль не придатна для зимових заготівель. Пов'язано це було з тим, що спочатку для йодування солі застосовувалася така нестабільна речовина, як йодид калію. Вона швидко випаровувалася під час зберігання та кулінарного оброблення, тому під час засолювання овочів смак та колір продуктів змінювався. Змінювалися смакові якості, овочі розм'якшувалися, втрачали форму, часто продукти набували гіркого присмаку, могли початися процеси бродіння. Через властивості швидко випаровуватися термін зберігання продуктів з такою сіллю був обмежений.
Пізніше для йодування солі стали використовувати йодат калію. Він є стабільною речовиною, яка не руйнується під час тривалого зберігання та термічного оброблення. Новий спосіб йодування дозволив виробникам збільшити термін придатності такої солі до 9 місяців. Така сіль не впливає на колір, смак і консистенцію продуктів. Її можна використовувати для консервування.
Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...
Приготування домашньої випічки – це справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до деталей та дотримання певних правил. Однак, навіть досвідчені господині іноді стикаються з проблемою, коли булочки чи пироги виходять сухими та крихкими, передають Патріоти Ук...