Найпоширенішою проблемою, з якою стикаються господині в процесі зберігання волоських горіхів, є горіхова міль. Сам метелик ніяк не шкодить виробу, але відкладає під шкаралупу личинки, які роблять горіхи непридатними для використання, передають Патріоти України.
Як відомо, найкращим засобом боротьби зі шкідниками є профілактика. Тому, щоб плоди горіхового дерева могли зберігатися дуже довго, слід подбати про це заздалегідь. Для цього очищені горіхи потрібно викласти на деко, застелене пергаментом, і відправити в розігріту духовку (температура – до 80 градусів).
У духовці волоські горіхи повинні провести годину. Після цього підніміть температуру до 120 градусів і вимкніть духовку. Дочекайтеся, поки горіхи охолонуть і перекладіть їх в полотняний мішечок. У такому вигляді плодожерка їх боїться.
Досвідчені господині рекомендують зберігати волоські горіхи в холодильнику. Так як в них міститься масло, а з часом плоди можуть прогіркнути. Прохолодне середовище не дозволяє горіхам набувати гіркуватого смаку.
Близько десятої частини власників смартфонів у світі заклеюють об'єктив пристрою, побоюючись стеження. Фахівці визнають, що ризик справді існує, хоча для шпигунства потрібні чітко визначені умови. Про це пише ITsider, передають Патріоти України. Зловми...
Деякі фрукти містять значну кількість природних цукрів (переважно фруктозу, глюкозу і сахарозу). Ось список фруктів, які містять найбільше цукру на 100 грамів, передають Патріоти України.