Найпоширенішою проблемою, з якою стикаються господині в процесі зберігання волоських горіхів, є горіхова міль. Сам метелик ніяк не шкодить виробу, але відкладає під шкаралупу личинки, які роблять горіхи непридатними для використання, передають Патріоти України.
Як відомо, найкращим засобом боротьби зі шкідниками є профілактика. Тому, щоб плоди горіхового дерева могли зберігатися дуже довго, слід подбати про це заздалегідь. Для цього очищені горіхи потрібно викласти на деко, застелене пергаментом, і відправити в розігріту духовку (температура – до 80 градусів).
У духовці волоські горіхи повинні провести годину. Після цього підніміть температуру до 120 градусів і вимкніть духовку. Дочекайтеся, поки горіхи охолонуть і перекладіть їх в полотняний мішечок. У такому вигляді плодожерка їх боїться.
Досвідчені господині рекомендують зберігати волоські горіхи в холодильнику. Так як в них міститься масло, а з часом плоди можуть прогіркнути. Прохолодне середовище не дозволяє горіхам набувати гіркуватого смаку.
Православна церква України 23 січня за новим стилем вшановує єпископа Климента Анкірського і мучеників Агафангела, Самана і Павлина Милостивого. За старим стилем 23 січня вшановували пам'ять богослова Григорія, єпископа Ніського. . У це свято селяни ...
Пластикові контейнери для їжі є невід'ємною частиною сучасного побуту. Вони зручні для зберігання продуктів і транспортування готових страв. Проте вже після першого використання виникає проблема: залишки їжі, жир і запах міцно вбираються в пластик. Нав...