Найпоширенішою проблемою, з якою стикаються господині в процесі зберігання волоських горіхів, є горіхова міль. Сам метелик ніяк не шкодить виробу, але відкладає під шкаралупу личинки, які роблять горіхи непридатними для використання, передають Патріоти України.
Як відомо, найкращим засобом боротьби зі шкідниками є профілактика. Тому, щоб плоди горіхового дерева могли зберігатися дуже довго, слід подбати про це заздалегідь. Для цього очищені горіхи потрібно викласти на деко, застелене пергаментом, і відправити в розігріту духовку (температура – до 80 градусів).
У духовці волоські горіхи повинні провести годину. Після цього підніміть температуру до 120 градусів і вимкніть духовку. Дочекайтеся, поки горіхи охолонуть і перекладіть їх в полотняний мішечок. У такому вигляді плодожерка їх боїться.
Досвідчені господині рекомендують зберігати волоські горіхи в холодильнику. Так як в них міститься масло, а з часом плоди можуть прогіркнути. Прохолодне середовище не дозволяє горіхам набувати гіркуватого смаку.
Народні прикмети на 14 березня. Чому у Венедиктів день треба бути особливо уважними до домашніх тварин і гострих предметів. 14 березня за новим стилем (27 березня за старим) християни східного обряду згадують преподобного Венедикта, а також благовірног...
Деякі продукти можуть впливати на наш настрій і навіть сприяти розвитку депресії через вплив на рівень цукру в крові, гормональний баланс або нейромедіатори в мозку. Ось кілька продуктів, які можуть негативно впливати на психічне здоров'я та викликати ...