Багато господинь навіть не здогадуються, що вода після варіння буряка для рослин має неймовірну властивість. Однак не всі знають, чим корисна бурякова вода і як правильно її приготувати. Так ось: садівники розкрили всі секрети, завдяки яким ви будете в захваті від своїх рослин, передають Патріоти України.
Ця вода володіє мінеральними речовинами - калієм, магнієм, фосфором, марганцем і фтором, що робить позитивний вплив на квіти. З її допомогою вони будуть швидше рости, а також знизиться ризик захворювань. Однак важливо знати, що поливати такою водою можна тільки ті рослини, які дають квіти і плоди.
Які квіти можна поливати буряковою водою:
⦁ фіалка,
⦁ герань,
⦁ бігонії,
⦁ каланхое,
⦁ алое,
⦁ кротон,
⦁ драцена.
Важливо: сукуленти, кактуси, орхідеї та азалії поливати буряковою водою не можна, оскільки ви можете їх "вбити".
В першу чергу вам потрібно почистити буряк і нарізати на шматочки. Залийте її водою і доведіть до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь і залиште її на плиті до повної готовності. Потім дайте воді охолонути і дістаньте звідти овоч. Важливо: зберігати бурякову воду потрібно тільки в холодильнику.
Якщо ви не знаєте, що робити з водою, в якій варився буряк, далі, то тут все просто. Розведіть її з проточною водою в співвідношенні 1:1 і додайте трохи підсолоджувача. Після цього можете сміливо поливати квіти.
При цьому досвідчені садівники рекомедують робити це не частіше одного раза на тиждень, і обов'язково не в період цвітіння. Будьте обережні при поливі, бо бурякова вода не повинна потрапляти на квіти і плоди.
Як бачите, все геніальне - просто. Зробіть такий розчин з буряка, і ви відразу побачите, як ваші рослини стануть ще красивішими і здоровішими.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...