Як легко випрати шкарпетки: Кілька перевірених способів

Шкарпетки брудняться дуже часто, іноді – сильно, а випрати їх буває непросто. Однак, якщо знати кілька правил, то проблема буде не такою вже й суттєвою.

Якщо шкарпетки забруднилися дуже сильно, їх варто замочити. Краще це робити із содою. У літрі теплої води слід розчинити кілька повних столових ложок соди. Потім потрібно покласти у цей розчин шкарпетки і залишити їх на ніч, щоб відмокали. А вранці можна випрати у пральній машині або вручну.

Допомогти також може оцет. Особливо ефективний цей спосіб для білих шкарпеток. Потрібно змішати 150 мл 9-відсоткового оцту з літром прохолодної води. У цей розчин слід покласти шкарпетки й залишити на ніч. А вранці слід добре відтиснути вологу і випрати шкарпетки звичним способом. Можна при цьому також використовувати відбілювач.

Для прання як білих, так і кольорових шкарпеток підійдуть кальцинована сода і нашатирний спирт. Насамперед слід змити з тканини верхній шар бруду. Для цього у таз наливають теплу воду і додають гель для прання, який можна також замінити шампунем або гелем для миття посуду чи скористатися господарським милом. У цій воді потрібно випрати шкарпетки.

Якщо забруднення дуже серйозні, у таз потрібно налити два літра води, додати дві столові ложки кальцинованої соди і добре перемішати. Потім додати 50 мл нашатирного спирту. Ретельно намилити кожну шкарпетку господарським або іншим милом.

Шкарпетки потрібно залишити у розчині. Верх тазу з водою слід накрити харчовою плівкою. Через годину шкарпетки можна дістати й випрати звичним способом.

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...

Вдвічі більше смаку та аромату! Названо найкращі спеції для фаршу в чебуреки

субота, 18 травень 2024, 21:07

Фарш для чебуреків - повноцінна начинка, яку потрібно правильно підготувати та ароматизувати. Якщо цього не зробити, смак буде досить прісний. М’ясо та й м’ясо, але ж хочеться відчути більше смаку. Для цього потрібні спеції. Для кожного різновиду м’яса...