Як не можна консервувати огірки: Найпоширеніші помилки, через які овоч псується

Огірки - це найпопулярніші овочі для консервування. Взимку така закуска чудово доповнює м'ясо, рибу і будь-який гарнір. Але досить часто огірки псуються просто в банці. Все це через ряд помилок, які досить часто допускають навіть досвідчені господині, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, що може зіпсувати ваші огірки під час консервування. Уникайте цих дій, щоб приготувати дійсно смачну страву.

Консервування огірків без замочування

Якщо ви не замочите огірки у холодній воді на декілька годин – вони втратять пружність і стануть дуже м'якими. Тому якщо ви хочете, щоб овочі були хрусткими та пружними – не пропустіть цієї процедури

Огірки невідповідного сорту або старі

Далеко не всі огірки підходять для консервування. Щоб овоч вийшов дійсно смачним – варто обирати молоді плоди, які мають чорні голочки. Огірки з білими голочками або ж старі не підходять.

Використання проточної води

Вода з-під крану хлорована. Тому її не можна використовувати для консервування. Найкраще брати в бутлях з магазину або з колодязя.

Не стерилізовані банки або кришки

Це дуже велика помилка, адже якщо у консервацію потраплять мікроби – вона буде зіпсована. Крім того в брудній тарі після консервування утворюється пліснява, яка є дуже небезпечною для здоров’я людини.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...