Як не можна консервувати огірки: Найпоширеніші помилки, через які овоч псується

Огірки - це найпопулярніші овочі для консервування. Взимку така закуска чудово доповнює м'ясо, рибу і будь-який гарнір. Але досить часто огірки псуються просто в банці. Все це через ряд помилок, які досить часто допускають навіть досвідчені господині, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, що може зіпсувати ваші огірки під час консервування. Уникайте цих дій, щоб приготувати дійсно смачну страву.

Консервування огірків без замочування

Якщо ви не замочите огірки у холодній воді на декілька годин – вони втратять пружність і стануть дуже м'якими. Тому якщо ви хочете, щоб овочі були хрусткими та пружними – не пропустіть цієї процедури

Огірки невідповідного сорту або старі

Далеко не всі огірки підходять для консервування. Щоб овоч вийшов дійсно смачним – варто обирати молоді плоди, які мають чорні голочки. Огірки з білими голочками або ж старі не підходять.

Використання проточної води

Вода з-під крану хлорована. Тому її не можна використовувати для консервування. Найкраще брати в бутлях з магазину або з колодязя.

Не стерилізовані банки або кришки

Це дуже велика помилка, адже якщо у консервацію потраплять мікроби – вона буде зіпсована. Крім того в брудній тарі після консервування утворюється пліснява, яка є дуже небезпечною для здоров’я людини.

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...