Як підготуватися до нового сезону восени, щоб зібрати подвійний урожай - поради городникам

Щоб збирати на грядці ідеальний урожай влітку, потрібно подбати про це ще з осені. Підготовка до нового сезону дозволить збільшити врожайність рослин, захистити їх від хвороб і знизити ризик нападу шкідників, передають Патріоти України.

Прибрати хворі рослини

Хворі рослини стануть джерелом хвороб і для наступого сезону. Щоб уникнути цього, їх варто спалити. Водночас можна зробити компост навіть із зараженого бадилля, якщо мати впевненість і досвід.

Провести профілактику від шкідників

Восени в органічних купах та під шаром сміття можна відкопати яйця слимаків. Це треба зробити, щоб вони взимку змерзли і не розмножувалися наступного сезону. Також слід полити грядки (особливо із полуницею) препаратами на основі мітаризіуму, який знищує личинок хруща та деяких інших шкідників.

Посіяти сидерати

Осінь - чудова пора для посіву холодостійких сидеральних рослин, зокрема, злакових: овес, жито, озима пшениця. Перед морозами можна посіяти сидерати на грядки під культури, які висаджуються пізно (томати, огірки, кабачки). Навесні насіння зійде і почне активно рости, оздоровлюючи ґрунт і нарощуючи зелену масу.

Внести добрива

Восени обов'язково вносять добрива, наприклад, хлористий калій, добрива з хлором, гашеним вапном, свіжим або напівперепрілим гноєм. Все це вноситься під оранку чи перекопування.

Заготувати мульчу

З осені варто заготовити сіно, солому, скласти в купу або ящик опале листя, добути хвойний опад. Навіть якщо купувати солому, то краще зробити це восени, щоб добре її висушити.

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...