Як повернути колір чорним речам: ТОП-5 надзвичайно простих способів, які здивують

Коли ми купуємо чорні речі, то хочеться, щоб їхній насичений колір залишався таким якомога довше. Проте часте прання робить такий одяг більш тьмяним, передають Патріоти України.

З часом колір уже не має тієї насиченості, яка була одразу. Але якщо конкретна річ дорога вашому серцю, і вам би не хотілося просто викинути її зі своєї шафи, то варто розібратися, як повернути колір чорним речам у домашніх умовах.

Якщо річ дуже сильно вигоріла або з чорної стала сірою, то можна придбати спеціальну фарбу, за допомогою якої самостійно вдома пофарбувати річ. Проте якщо потрібно просто повернути насиченість чорним речам та "освіжити" їхній колір – у нагоді стануть прості домашні способи.

Тютюн

Потрібно десертну ложку тютюну залити 1 літром окропу і залишити його настоюватися, аж поки рідина не охолоне. Коли настій буде прохолодним, процідити його. Річ повністю випрати і після прання рівномірно протерти усю тканину губкою, змоченою у розчині. Проте варто стежити, щоб одні місця не намочити більше, ніж інші. Адже тоді колір виробу може бути нерівномірним.

Оцет

Потрібно приготувати розчин оцту, розбавивши невелику його кількість водою. У цьому разі варто дотримуватися пропорції 1 столова ложка оцту на 1 літр води. У такому розчині замочити одяг на 30 хвилин, після чого випрати його повністю. Після такої процедури краще сушити одяг на свіжому повітрі, щоб запах оцту добре вивітрився.

Кава

У таз з гарячою водою потрібно засипати стільки кави, щоб вийшов міцний розчин. У ньому замочити чорний одяг на 30 хвилин. Після цього дістати речі з води і висушити.

Сода

Щоб повернути насиченість чорним речам, можна також скористатися звичайною содою. Невелику її кількість потрібно розчинити у воді й замочити одяг у цьому розчині на 1,5-2 години. Потім випрати одяг вручну або в машинці. Такий спосіб може не тільки покращити насиченість одягу, а й усунути неприємний запах поту.

Чай і оцет

Потрібно у миску з гарячою водою додати два настояні чайні пакетики і трішки яблучного оцту. У цьому розчині замочити темний одяг і потримати його так деякий час. Потім випрати одяг.

Родина оцінить: Як запекти картоплю з хрумкою скоринкою та м’якою всередині

середа, 24 квітень 2024, 9:12

Рецепт запеченої картоплі надзвичайно простий, але вона виходить неперевершена. Рум’яна скоринка та м’яка структура всередині нікого не залишать байдужими, передають Патріоти України. Підготуйте наступний перелік продуктів:. Для отримання найсмачнішої...

Ви будете здивовані! ТОП-5 успадкованих речей, яких не можна віддавати чи викидати, щоб не втратити везіння

середа, 24 квітень 2024, 8:44

Успадковані прикраси чи предмети побуту наділяють своїх нових власників силою, успіхом і щастям, передають Патріоти України. Є такі старовинні речі, що передаються з покоління в покоління, і вони несуть вкрай потужну енергетику роду. Адже здатні підси...