Як правильно підібрати диски для болгарки для різних задач: Практичні поради

Щоб при роботі з болгаркою (кутовою шлифмашиною) не страждала якість і безпека, необхідно для кожного типу операцій використовувати спеціалізовані диски. І оскільки цей інструмент застосовується для розпилу і шліфування різних матеріалів, розглянемо їх особливості та прийоми роботи з ними.

Гід по асортименту дисків

Слід пам'ятати, що диски, які підходять для зачистки металевих деталей, абсолютно не годяться для обробки граніту. В іншому випадку і ріжучий круг, і болгарка вийдуть з ладу.

Нижче наведені основні групи матеріалів і максимально відповідні для роботи з ними типи дисків.

Метал

• Різка – повинна проводитися нижньою частиною диска товщиною 1-3 мм, роблячи перерву кожні 5 хвилин. Тривалість перерви – близько півгодини. За цей час диск повинен повністю охолонути.

• Зачистка – проводиться за допомогою залізних щіток-насадок або кіл завтовшки 6-7 мм.

• Шліфування – для високої якості потрібно провести два етапи. Перший – обробка абразивом, другий – полірування пелюстковою насадкою.

Дерево/дерев'яні плити

• Різка – здійснюється за допомогою спеціальних зубчастих пильних кіл. Також нещодавно були створені карбід-вольфрамові диски, які на сьогодні дають ідеальний результат при роботі з цим матеріалом.

• Шліфування – кола для цієї операції вибираються з урахуванням стану дерев'яної поверхні. Можуть застосовуватися насадки: обдирні, наждачні або шліфувально-полірувальні.

Бетон, граніт, камінь

• Різка – вимагає постійного зволоження місця розпилу, щоб запобігти перегріву. Іноді можна використовувати кола товщиною 2-3 мм, але рекомендуються спеціальні алмазні.

• Шліфування – застосовуються диски чашеобразної форми з мармуровими або гранітними частинками, або ж твердих гірських порід.

Керамічна плитка

• Різка – підходить диск з алмазним напиленням і суцільною ріжучою крайкою. Кола з зубцями не підійдуть, оскільки можуть пошкодити декоративне покриття.

Освоївши принципи роботи болгаркою, можна істотно заощадити на залученні найманих фахівців.


Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:12

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України. А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти....

Чому хворі зуби мають негативний вплив на загальний стан дитячого організму?

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:27

Стан ротової порожнини безпосередньо впливає на організм людини, при чому в багатьох аспектах відразу. Якщо ми говоримо про дитину, слідкувати за здоров'ям зубів потрібно обов'язково, і робити це треба дуже ретельно. . Слід розуміти, що молочні зубки ...