Як продовжити життя пральної машини - правильний вибір порошку та інші хитринки

Тривалість життєвого циклу пральної машини залежить від умов експлуатації. Можна «вбити» пралку за рік чи два, якщо постійно навантажувати її по максимуму, не чистити фільтри та підбирати програми навмання. І навпаки, вона пропрацює понад 10 років за умови правильного технічного обслуговування та дбайливого ставлення до запчастин.

Щоб уникнути передчасних проблем у роботі техніки та зекономити на її ремонті, потрібно дотримуватися простих правил.

Правильний вибір та дозування мийних засобів

Використовувати для автоматичного прання «ручний» порошок доцільно лише в одному випадку: якщо хочеться організувати бюджетну пінну вечірку у домашніх умовах. Жарти жартами, але засоби з компонентами для активного піноутворення небезпечні для пральних машин. Вони не лише погіршують ефективність прання, а й можуть зашкодити двигуну та іншим запчастинам.

Для пралок — лише пральні порошки, гелі та концентрати з позначкою «автомат».

Важливо контролювати кількість мийних засобів, оскільки надмірна «заправка» знижує ефективність полоскання та змушує робочі механізми працювати на знос. Скільки порошку засипати — можна дізнатися з таблиці на задній або боковій частині паковання.

Перевірка кишень перед пранням

В топі причин, через які пральні машини виходять з ладу, — застрягання сторонніх предметів у барабані та розгерметизація через пошкодження дверцят. У обох проблем спільний корінь — не перевірені заздалегідь кишені одягу, а точніше — предмети, які в них залишилися. Найчастіше це монети, шпильки, ключі, дармовиси та інші дрібниці.

Щоб завжди пам’ятати про необхідність «ревізії», можна наклеїти на дверцята або панель керування нагадування.

Безпечне завантаження

У кожного барабана є ліміт навантаження, який в жодному разі не варто перевищувати. Він вимірюється в кілограмах та обов’язково вказаний у технічних характеристиках. Наприклад, вузька пральна машина Whirlpool з цього магазину https://www.moyo.ua/bt/kbt/stiralnie-mashiny/whirlpool/ витримує близько 5-6 кг сухої білизни, а повноформатна — від 7 до 10 кг, залежно від моделі.

Звісно, важити одяг чи домашній текстиль перед пранням — ідея безглузда, тож потрібно орієнтуватися на приблизну вагу речей:

1.комплект бавовняної постільної білизни — близько 2 кг;

  1. джинси — 500 грамів тонкі та 700-800 г — зі щільної тканини;
  2. худі або спортивний светр — 300-500 грамів;
  3. футболка, лонгслів — до 200 грамів;
  4. спідня білизна — до 100 грамів.

Використання барабана лише за призначенням

Дехто вважає, що барабан пральної машини — чудова альтернатива кошика для брудного одягу. Мовляв, складати речі відразу у пралку зручно, до того ж такий підхід економить простір. Однак, в противагу цим незначним перевагам є суттєві недоліки:

розмноження бактерій всередині барабана,

  • поява неприємного запаху,
  • пліснява на ущільнювальній манжетці дверцят.

Залишати білизну всередині надовго небажано як до запуску циклу прання, так і після його завершення.

Регулярне чищення

Барабан можна привести до ладу за допомогою спеціальної програми. Інші комплектуючі потребують ручного чищення. Час від часу необхідно оглядати та прочищати шлангу та зливний фільтр, лоток для мийних засобів й нагрівальний елемент.

Якщо пральна машина встановлена неправильно, хитрики не допоможуть захистити її від потенційних ризиків. Щоб убезпечити електронну плату, амортизатори та барабан, треба вирівняти положення техніки: відкалібрувати ніжки, зняти транспортувальні болти.

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...