Омлет - це одна з найпопулярніших страв, яку подають до сніданку, передають Патріоти України.
Вважається, що в класичному рецепті присутні лише трохи збиті яйця, які смажаться на вершковому маслі. Однак згодом господині почали додавати різні додаткові інгредієнти, щоб покращити смак омлету.
Деякі додають у яєчну масу молоко та зелень, хтось воліє використовувати печериці або шинку.
Але при цьому багато кулінарів згодні з тим, що ця страва обов’язково має бути пишною. Досягти необхідного ефекту виходить не у всіх, тут потрібно знати кілька секретів.
Насамперед кулінари відзначають, що ідеальна маса виходить у тому випадку, коли яйця змішуються віночком, а не міксером.
Якщо хочеться, щоб омлет більше нагадував по консистенції суфле, то спочатку треба окремо збити білки, а потім жовтки, а потім з’єднати ці дві маси.
Також слід враховувати, що надлишок рідини негативно відбивається на блюді. Не варто переборщувати із молоком..
Будь-який омлет готується під кришкою. Спочатку вогонь має бути великим. Як тільки маса почне підніматися, вогонь слід зробити слабким.
Трохи борошна чи манки зроблять страву щільнішою. Достатньо взяти лише півтори чайної ложки одного з цих продуктів на 4 яйця.
Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...
Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...