Як приготувати пшоняну кашу, щоб ніколи не гірчила і завжди була розсипчастою

Далеко не завжди смак пшоняної каші тішить кулінарів, передають Патріоти України.

У деяких випадках страва виходить гіркою. Нерідко причиною появи неприємного смаку стає занадто тривале зберігання пшона.

Подробиці

Втім, іноді просо, з якого готується пшоняна каша набуває гіркоти задовго до закінчення терміну придатності.

Страві можна спробувати повернути добрі смакові якості.

У чому полягає хитрість

Просо слід обдати окропом. Після такої “обробки” крупа навряд чи буде гіркою.

Є ще один спосіб: замочити просо у гарячій рідині. Тут основа для пшоняної каші має побувати не менше години.

Протягом цього часу воду потрібно буде змінити хоча б тричі.

Ефективність описаних методів пояснюється лише тим, що вода «забирає» собі гіркоту з проса.

Однак потрібно пам’ятати про важливий нюанс: не варто намагатися прибирати гіркоту у сильно простроченої крупи. Використовувати її не варто.

Забезпечення розсипчастості

Гурманам хочеться, щоб каша не тільки не гірчила, а й стала розсипчастою.

Для цього слід дотримуватись пропорцій інгредієнтів. Так, на склянку крупи має припадати півтори склянки рідини, в якій буде варитись страва.

Хочете мінити ім’я? Будьте обережні, бо це може мати серйозні наслідки

вівторок, 24 червень 2025, 0:30

Ім’я — це потужний носій енергії, який може впливати на життя на багатьох рівнях. Його зміна — це потенційна трансформація життєвої вібрації, яка може відкрити перед тобою нові двері і можливості. Чи варто змінювати ім’я і на що слід звернути увагу, що...

Це може здивувати! Що буде, якщо відмовитися від вживання газованої води

понеділок, 23 червень 2025, 23:10

Відмова від вживання газованої води (особливо солодкої, з підсолоджувачами або кофеїном) може позитивно вплинути на організм у багатьох аспектах. Ось що зазвичай відбувається, передають Патріоти України. Газована вода, особливо з цукром або кислотами (...