Далеко не завжди смак пшоняної каші тішить кулінарів, передають Патріоти України.
У деяких випадках страва виходить гіркою. Нерідко причиною появи неприємного смаку стає занадто тривале зберігання пшона.
Втім, іноді просо, з якого готується пшоняна каша набуває гіркоти задовго до закінчення терміну придатності.
Страві можна спробувати повернути добрі смакові якості.
У чому полягає хитрість
Просо слід обдати окропом. Після такої “обробки” крупа навряд чи буде гіркою.
Є ще один спосіб: замочити просо у гарячій рідині. Тут основа для пшоняної каші має побувати не менше години.
Протягом цього часу воду потрібно буде змінити хоча б тричі.
Ефективність описаних методів пояснюється лише тим, що вода «забирає» собі гіркоту з проса.
Однак потрібно пам’ятати про важливий нюанс: не варто намагатися прибирати гіркоту у сильно простроченої крупи. Використовувати її не варто.
Забезпечення розсипчастості
Гурманам хочеться, щоб каша не тільки не гірчила, а й стала розсипчастою.
Для цього слід дотримуватись пропорцій інгредієнтів. Так, на склянку крупи має припадати півтори склянки рідини, в якій буде варитись страва.
Посивіння – природний процес, пов'язаний зі старінням, генетикою, умовами навколишнього середовища. Також на нього впливають вітаміни q мікроелементи – їхня нестача може прискорити посивіння і навіть призвести до передчасної втрати пігменту, передають ...
Їсти огірки щодня — загалом корисно, але є кілька нюансів, про які варто знати, передають Патріоти України. Якщо немає індивідуальної непереносимості або медичних протипоказань, огірки можна їсти щодня — це корисний і освіжаючий продукт, який підтримує...