Як приготувати пшоняну кашу, щоб ніколи не гірчила і завжди була розсипчастою

Далеко не завжди смак пшоняної каші тішить кулінарів, передають Патріоти України.

У деяких випадках страва виходить гіркою. Нерідко причиною появи неприємного смаку стає занадто тривале зберігання пшона.

Подробиці

Втім, іноді просо, з якого готується пшоняна каша набуває гіркоти задовго до закінчення терміну придатності.

Страві можна спробувати повернути добрі смакові якості.

У чому полягає хитрість

Просо слід обдати окропом. Після такої “обробки” крупа навряд чи буде гіркою.

Є ще один спосіб: замочити просо у гарячій рідині. Тут основа для пшоняної каші має побувати не менше години.

Протягом цього часу воду потрібно буде змінити хоча б тричі.

Ефективність описаних методів пояснюється лише тим, що вода «забирає» собі гіркоту з проса.

Однак потрібно пам’ятати про важливий нюанс: не варто намагатися прибирати гіркоту у сильно простроченої крупи. Використовувати її не варто.

Забезпечення розсипчастості

Гурманам хочеться, щоб каша не тільки не гірчила, а й стала розсипчастою.

Для цього слід дотримуватись пропорцій інгредієнтів. Так, на склянку крупи має припадати півтори склянки рідини, в якій буде варитись страва.

А ви це знали? Чому літак не повинен сідати з повними баками

понеділок, 14 липень 2025, 17:12

У світі авіації існує багато правил і процедур, які здаються незвичайними для пасажирів. Одне з таких — літаки зазвичай не сідають з повними баками палива. Чому так відбувається і які технічні причини цьому сприяють? Розповідаємо про особливості авіаці...

Ці продукти затримуються в кишечнику найдовше: Що варто знати, якщо хочете плаский живіт

понеділок, 14 липень 2025, 16:38

Не всі "важкі" продукти - це лише калорії. Деякі можуть буквально застрягати у шлунково-кишковому тракті, спричиняючи здуття, запори та інші проблеми, передають Патріоти України. Найважче наш організм перетравлює: . Навіть корисні продукти (наприклад,...