Як розтопити зацукрований мед: Кулінарні лайфхаки, які стануть у нагоді кожній господині

Навіть найрідкіший і якісний мед згодом може кристалізуватися. Такі закони фізики, які ніхто не скасовував. Просто надмірна кількість цукру перетворюється на твердий стан. Мед від цього не псується і не втрачає своїх корисних властивостей, але часто він потрібен саме в рідкому вигляді, передають Патріоти України.

"Телеграф" ділиться з вами простими та корисними лайфхаками, як у домашніх умовах нешкідливо та просто розтопити мед, щоб повернути його в рідкий стан. Адже комусь він потрібний для кулінарного чи народного рецепта. Хтось використовує мед як маски. А діти, наприклад, просто люблять їсти рідкий мед більше, ніж зацукрований.

Як розтопити мед природним шляхом

Найпростіший і водночас найдовший спосіб, коли з медом нічого не доведеться робити. Взимку мед можна поставити біля опалювального приладу, а влітку – на теплий балкон. Періодично повертайте банку різною стороною і стежте, щоб на мед не потрапляли прямі сонячні промені. Протягом кількох годин мед самостійно почне розморожуватися. Завдяки цьому трюку млинці не стануть гумовими.

Як повернути меду рідкий стан за допомогою водяної лазні

Це швидший спосіб і тому найпопулярніший. Вам знадобляться дві каструлі – більша і менша. У велику налийте воду та поставте на вогонь. А меншу помістіть таким чином, щоб її дно та стінки поринало у воду, але не торкалися дна великої каструлі. Для цього на дно покладіть кружальце для стерилізації банок або просто зачепіть маленьку каструлю ручками за стінки. Поставте в цю конструкцію банку з медом і стежте за температурою води — вона повинна бути не вищою за 40-50 градусів.

Як розтопити мед у мікрохвильовій печі

Для кулінарних цілей можна розтопити мед у НВЧ-печі. Виставте потужність мікрохвильової печі, яка забезпечить повільне нагрівання до 40 градусів. Достатньо 300-400 Вт. Через кожні 20 секунд заважайте мед, поки досягнете потрібної консистенції.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...