Як розтопити зацукрований мед: Кулінарні лайфхаки, які стануть у нагоді кожній господині

Навіть найрідкіший і якісний мед згодом може кристалізуватися. Такі закони фізики, які ніхто не скасовував. Просто надмірна кількість цукру перетворюється на твердий стан. Мед від цього не псується і не втрачає своїх корисних властивостей, але часто він потрібен саме в рідкому вигляді, передають Патріоти України.

"Телеграф" ділиться з вами простими та корисними лайфхаками, як у домашніх умовах нешкідливо та просто розтопити мед, щоб повернути його в рідкий стан. Адже комусь він потрібний для кулінарного чи народного рецепта. Хтось використовує мед як маски. А діти, наприклад, просто люблять їсти рідкий мед більше, ніж зацукрований.

Як розтопити мед природним шляхом

Найпростіший і водночас найдовший спосіб, коли з медом нічого не доведеться робити. Взимку мед можна поставити біля опалювального приладу, а влітку – на теплий балкон. Періодично повертайте банку різною стороною і стежте, щоб на мед не потрапляли прямі сонячні промені. Протягом кількох годин мед самостійно почне розморожуватися. Завдяки цьому трюку млинці не стануть гумовими.

Як повернути меду рідкий стан за допомогою водяної лазні

Це швидший спосіб і тому найпопулярніший. Вам знадобляться дві каструлі – більша і менша. У велику налийте воду та поставте на вогонь. А меншу помістіть таким чином, щоб її дно та стінки поринало у воду, але не торкалися дна великої каструлі. Для цього на дно покладіть кружальце для стерилізації банок або просто зачепіть маленьку каструлю ручками за стінки. Поставте в цю конструкцію банку з медом і стежте за температурою води — вона повинна бути не вищою за 40-50 градусів.

Як розтопити мед у мікрохвильовій печі

Для кулінарних цілей можна розтопити мед у НВЧ-печі. Виставте потужність мікрохвильової печі, яка забезпечить повільне нагрівання до 40 градусів. Достатньо 300-400 Вт. Через кожні 20 секунд заважайте мед, поки досягнете потрібної консистенції.

Це може здивувати! ТОП-10 вуглеводних продуктів, які не провокують набір зайвої ваги

субота, 18 січень 2025, 23:10

Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...