Як швидко очистити мікрохвильовку без хімії - три найдієвіші способи

З часом мікрохвильова піч стає брудною у всіх. І для того, щоб позбутися плям, жиру та неприємного запаху, не обов'язково мати під рукою чудо-засоби. Є набагато простіші способи, передають Патріоти України

Редакція FoodOboz зібрала інформацію та поділиться трьома найдієвішими способами, які допоможуть відмити мікрохвильовку та позбутися неприємних запахів.Лимонний сік

Технологія очищення:

1. У чашку налити 150 мл води та вичавити туди сік 1 лимона.

2. Половинки лимона покласти у мікрохвильовку та гріти за високої температури 2 хвилини. Після – не відкривати дверцята, щоб пар зміг обробити поверхню.

3. Далі потрібно дістати лимон та протерти стінки мікрохвильовки губкою, змоченою у лимонному розчині.

4. Наостанок витерти ще раз стінки печі сухими рушниками

Оцет

Технологія очищення:

1. У чашку налити 150 мл води та розвести у ній оцет.

2. Так само, як і в першому методі, поставити чашку з розчином у мікрохвильовку та гріти за високої температури 5 хвилини. Після – не відкривати дверцята, щоб пар зміг обробити поверхню.

3. Після цього витерти стінки мікрохвильовки вологими та наостанок сухими рушниками.

Харчова сода

Технологія очищення:

1. Змішати 1/3 води та 2/3 соди до стану однорідної пасти.

2. Отриману пасту нанести на забруднені місця та залишити на декілька хвилин.

3. Після цього протерти мікрохвильовку вологими та наостанок сухими рушниками.

Тест Борсаліно: Як легко перевірити на порядність будь-яку людину

п’ятниця, 28 березень 2025, 12:40

Представляємо вашій увазі один простий спосіб, як можна легко перевірити на порядність будь-яку людину. Цей спосіб часто використовується в дипломатії і називається він "Тест Борсаліно", передають Патріоти України. . Борсаліно — це капелюх, який вигот...

А ви це знали? Чому після варіння макаронів не можна зливати всю воду

п’ятниця, 28 березень 2025, 11:15

Відразу після завершення варіння макаронних виробів їх потрібно відкинути на друшляк, передають Патріоти України. Як відомо, це необхідно для видалення води, в якій варився продукт. При цьому багато кулінарів роблять серйозну помилку: вони зливають абс...