Як відіпрати кухонні рушники, щоб були як нові: ТОП-3 способи, які безслідно знищать жир і бруд

Усім хочеться, щоб кухонні рушники якомога довше залишалися чистими і свіжими. Але як тільки ви проведете на кухні один вечір за приготуванням їжі, спохватитися не встигнете, як ваш щойно випраний рушник уже знову потребуватиме прання. Адже на кухні йому дістається найбільша порція забруднень, серед яких найсильніші - це жирні плями, передають Патріоти України.

Тому, напевно, ніколи не втратить актуальності поширене питання, як відіпрати кухонні рушники від жиру і запаху. На жаль, просте прання у машинці не завжди може добре впоратися із цим завданням.

Якщо ви будете прати рушники у пральній машині, то варто для білих тканин обирати якомога вищу температуру (близько 90 градусів), для кольорових – близько 40 градусів. Але така процедура допоможе лише тоді, коли вони не сильно забруднені. Для того, щоб відіпрати сильно забруднені кухонні рушники, знадобиться уже "важка артилерія". Для цього можна застосувати один з дієвих народних засобів.

1. Прання з відбілювачем

Цей спосіб підійде лише для білих або світлих тканин. Відбілювач можна використовувати не лише за його прямим призначенням, а й для того, щоб добре випрати кухонні рушники. Цей засіб добре видалить жирні плями і забруднення рослинного походження. Крім цього, після прання з відбілювачем рушники пройдуть дезінфекцію і не матимуть неприємного запаху.

Потрібно обирати лише кисневмісний відбілювач. Спочатку рушники варто замочити у холодній воді, а лише тоді кидати у барабан машинки. У відсік для прального порошку залити 175 мл відбілювача (приблизно три чверті склянки). За бажанням можна також додати пральний порошок. У такому разі його потрібно сипати першим і спочатку дати машині його забрати, а лише тоді заливати відбілювач.

2. Виварювання

Кольорові рушники виварювати не можна – вони можуть втратити свій колір. Цей спосіб можна застосовувати лише для білих і світлих рушників. Потрібно заповнити велику каструлю водою на дві третини і додати пральний порошок, відбілювач або плямовивідник. Потрібно розраховувати, щоб на 1 л поди виходило 2 столові ложки миючого засобу.

Каструлю поставити на середній вогонь, покласти у воду рушники, довести до кипіння, а потім кип’ятити на малому вогні від 15 хвилин до 2 годин, залежно від типу матеріалу і ступеня забрудненості. Час від часу потрібно помішувати вміст каструлі.

3. Прання з оцтом

Потрібно під час прання у машинці з пральним порошком додати у відсік для кондиціонера пів склянки або склянку 9%-го оцту. Він потрапить у барабан на етапі полоскання і видалить неприємні запахи з рушників. Проте цей спосіб передбачає добре провітрювання рушників після прання, адже замість неприємних кухонних запахів від них може пахнути оцтом. Щоб позбутися цього запаху, просто висушіть рушники на відкритому повітрі.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...