Як відмити кухню до блиску? Секрети клінінгових компаній, які спростять вам життя

Прибирання на кухні - це болюча тема для кожної господині. Як би ви не старалися, але періодично доводиться влаштовувати суботник з відмиванням кухонних шафок, витяжки, каструль, духовки та інших атрибутів сучасної кухні. Як показує життєвий досвід, такий порив навести лад запросто забере всі вихідні і безліч нервів, передають Патріоти України.

Але найприкріше те, що іноді, витративши сили та час на миття шафок або плити, ми раптом помічаємо, що в пориві працьовитості пошкодили поверхню. На жаль, буває і так. Занадто агресивні хімічні засоби або металеві щітки можуть зіграти злий жарт і прагнення навести лад обернеться проблемою

Як легко видалити жир на кухні

Як правило, жир на кухні може бути скрізь, починаючи від витяжки і закінчуючи кухонними шафками. Найпростіший і найбільш бюджетний спосіб навести лад - приготувати содову пасту. Для цього 3-4 столові ложки соди потрібно змішати з 1-2 ложками води. Отриману масу наносимо на забруднену поверхню і залишаємо на 30-40 хвилин. Після чого жир легко витреться звичайної мочалкою.

Якщо ви не знаєте, як відмити запущену кухню, а сода не допомагає - можна використати оцет або горілку. Річ у тім, що ці рідини розщеплюють жири. Достатньо просто протерти поверхню рясно змоченою мочалкою, або використати пульверизатор. Через 15-20 хвилин протріть все сухою тканиною.

Як відмити кухню від липкого нальоту і жиру

У цьому випадку вам знадобиться важка артилерія, перевірена роками. Коли наші мами і бабусі не знали, чим відмити жир на кухні - народні засоби були кращим варіантом, оскільки хімічна промисловість особливо не тішила господинь.

Жінки змішували горілку, оцет, натерте на тертцігосподарське або дігтярне мило у пропорції 1:1. Тобто, всіх інгредієнтів має бути порівну. Після того як мило розчиниться в рідині, наносили пасту на брудну поверхню і залишали на 30-40 хвилин.

Як відмити засохлий жир на кухні

Якщо забруднення старе, впоратися з ним буде дуже непросто. Найнадійніший спосіб - лимонний розчин. Вам знадобиться:

  • літр води;
  • упаковка лимонної кислоти;
  • 100 мл. засобу для миття посуду.

Наносимо отриману масу на брудну поверхню і залишаємо на 30-40 хвилин. Для посилення ефекту можна рясно змочити в розчині старий рушник, який вам не шкода, і залишити його на тій поверхні, яку ви хочете відмити.

Коли у фахівців клінінгових компаній запитують, як відмити кухню від жиру, їхня відповідь звучить досить просто: якщо ви не можете прибрати забруднення - розчиніть його. В даному випадку найефективніший спосіб - оцтова або лимонна кислота.

Як відмити фасади на кухні

Напевно, кожна господиня не раз записувала поради від більш досвідчених подруг про те, як очистити кухонні шафи від жиру в домашніх умовах. Але давайте будемо чесні - далеко не завжди ці способи допомагали.

Річ у тім, що коли ви вибираєте, чим відмити фасади кухні від жиру, потрібно враховувати такі моменти:

  • матеріал, яким покриті шафки. Натуральне дерево, плівка або шпон чистяться по-різному;
  • в жодному разі не можна використовувати металеву мочалку під час миття шафок, покритих плівкою, оскільки ви пошкодите поверхню;
  • меблі, покриті шпоном не можна рясно мочити. Покриття може роздутися і відклеїтися;
  • ніколи не використовуйте засоби, що містять хлор. Безумовно, жир буде розчинено, але разом з ним ви розчините й фарбу, якою були пофарбовані ваші шафки.

Не забувайте, що хімічні засоби можуть бути агресивними, і якщо ви неправильно підберете реактив, назавжди зіпсуєте зовнішній вигляд шафки. Тому, перш ніж довіриться маркетологам і бігти за дорогою, але неперевіреною речовиною в магазин, задумайтеся над тим як відмити кухню без хімії.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...