Основна причина появи накипу у чайнику - якість водопровідної води. Кальцій та магній розчиняються у воді, а при закипанні утворюється вапняний наліт або карбонат кальцію, який і осідає на стінках та негативно впливає на смак води, чаю та кави. Однак навіть фільтрована вода не вирішить проблему появи накипу на нагрівальному елементі, передають Патріоти України.
Для очищення чайника найкраще підходять кислотні інгредієнти, наприклад, лимонна кислота або сода. Як видалити накип з чайника за 15 хвилин, розповіло видання Express.
Нік Смолл, експерт з побутових приладів, поділився кількома порадами щодо очищення чайника. За його словами, вапняний наліт впливає навіть на якість роботи приладу та може спричинити ряд поломок. "Найефективніший спосіб видалити будь-який небажаний вапняний наліт полягає у приготуванні спеціального розчину", – розповів експерт.
Необхідні інгредієнти:
Крок 1. Змішайте у ємності дві склянки води та одну столову ложку соди.
Крок 2. Налийте розчин у чайник та закип’ятіть його.
Крок 3. Содовий розчин не слід виливати одразу після закипання. Дайте йому охолонути всередині чайника ще 15 хвилин.
Наприкінці промийте чайник холодною водою та за допомогою губки видаліть рештки вапняного нальоту. Протріть поверхню сухою тканиною. Можна використати також лимонну кислоту або сік одного лимона. Кислота в його складі добре розчинить вапняний наліт та продезінфікує чайник.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...