Як видалити накип з чайника за 15 хвилин - найефективніший спосіб

Основна причина появи накипу у чайнику - якість водопровідної води. Кальцій та магній розчиняються у воді, а при закипанні утворюється вапняний наліт або карбонат кальцію, який і осідає на стінках та негативно впливає на смак води, чаю та кави. Однак навіть фільтрована вода не вирішить проблему появи накипу на нагрівальному елементі, передають Патріоти України.

Для очищення чайника найкраще підходять кислотні інгредієнти, наприклад, лимонна кислота або сода. Як видалити накип з чайника за 15 хвилин, розповіло видання Express.

Нік Смолл, експерт з побутових приладів, поділився кількома порадами щодо очищення чайника. За його словами, вапняний наліт впливає навіть на якість роботи приладу та може спричинити ряд поломок. "Найефективніший спосіб видалити будь-який небажаний вапняний наліт полягає у приготуванні спеціального розчину", – розповів експерт.

Необхідні інгредієнти:

  • сода;
  • вода.

Крок 1. Змішайте у ємності дві склянки води та одну столову ложку соди.

Крок 2. Налийте розчин у чайник та закип’ятіть його.

Крок 3. Содовий розчин не слід виливати одразу після закипання. Дайте йому охолонути всередині чайника ще 15 хвилин.

Наприкінці промийте чайник холодною водою та за допомогою губки видаліть рештки вапняного нальоту. Протріть поверхню сухою тканиною. Можна використати також лимонну кислоту або сік одного лимона. Кислота в його складі добре розчинить вапняний наліт та продезінфікує чайник.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...