Як видалити накип з чайника за 15 хвилин - найефективніший спосіб

Основна причина появи накипу у чайнику - якість водопровідної води. Кальцій та магній розчиняються у воді, а при закипанні утворюється вапняний наліт або карбонат кальцію, який і осідає на стінках та негативно впливає на смак води, чаю та кави. Однак навіть фільтрована вода не вирішить проблему появи накипу на нагрівальному елементі, передають Патріоти України.

Для очищення чайника найкраще підходять кислотні інгредієнти, наприклад, лимонна кислота або сода. Як видалити накип з чайника за 15 хвилин, розповіло видання Express.

Нік Смолл, експерт з побутових приладів, поділився кількома порадами щодо очищення чайника. За його словами, вапняний наліт впливає навіть на якість роботи приладу та може спричинити ряд поломок. "Найефективніший спосіб видалити будь-який небажаний вапняний наліт полягає у приготуванні спеціального розчину", – розповів експерт.

Необхідні інгредієнти:

  • сода;
  • вода.

Крок 1. Змішайте у ємності дві склянки води та одну столову ложку соди.

Крок 2. Налийте розчин у чайник та закип’ятіть його.

Крок 3. Содовий розчин не слід виливати одразу після закипання. Дайте йому охолонути всередині чайника ще 15 хвилин.

Наприкінці промийте чайник холодною водою та за допомогою губки видаліть рештки вапняного нальоту. Протріть поверхню сухою тканиною. Можна використати також лимонну кислоту або сік одного лимона. Кислота в його складі добре розчинить вапняний наліт та продезінфікує чайник.

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.