Як займатися спортом на вулиці зимою

Які види спорту підходять

Підтримувати себе взимку в тонусі допомагають заняття спортом. Фізична активність на вулиці взимку відрізняється через погодні умови, тому звичні види спорту не завжди підходять. Проте сніг та лід дають змогу тренуватися і розважатися одночасно. Також для регулярних занять підійде не кожен вид спорту, особливо якщо ви живете в місті або не є професійним спортсменом. Оптимальними на вулиці взимку будуть наступні види спорту:

  • катання на ковзанах
  • катання на санях
  • біг
  • хокей
  • керлінг
  • айсшток

Катання на ковзанах не вимагає значних витрат, особливо якщо є обладнана громадська ковзанка. Для бажаючих краще кататися або навчитися фігурному катанню варто займатися з тренером, але навіть щоденне катання на вулиці по годині в день - це вже фізичні навантаження, які покращують кровообіг та загальний тонус м'язів.

Якщо мова не про олімпійські бобслей чи скелетон, то для катання на санях знадобляться звичайні сани і достатнє підвищення на місцевості - для цього підійдуть парк, власний двір, околиці або розважальний комплекс в місті.

Біг залишається корисним навіть взимку, особливо якщо температура повітря не нижче -15. Для безпечного бігу можуть знадобитися спеціальні накладки для взуття, але в цілому можна не покидати улюблені заняття через погоду.

Заняття з хокею вимагають необхідний інвентар і захист для тіла, проте тут тренуються всі комплекси м'язів. Для керлінгу і айсштоку знадобляться рівна поверхня на льоду для запуску спеціальних каменів у мішень, при цьому айсшток менш вимогливий в плані правил та реманенту. Колективні види спорту допоможуть не тільки зняти стрес та підвищити фізичну витривалість, але й покращити соціальні навички.

Як правильно дихати

Заняття спортом на свіжому повітрі - це покращення кровообігу та обміну речовин в організмі, але щоб не нашкодити собі, необхідно пам'ятати про правильне дихання в холодну пору року. Дихання ротом призводить до того, що незігріте та неочищене повітря одразу потрапляє в горло і подразнює там слизову оболонку. Подразнена слизова вразлива, тому шанси підчепити інфекцію вищі. Таким чином інфекція має змогу потрапити в подальшому до трахеї, бронхів, легенів, а людина захворює не лише на фарингіт чи тонзиліт, а й на бронхіт і трахеїт.

Убезпечити себе від таких негативних наслідків можна, дихаючи носом. Ніс зігріває морозне повітря та завдяки слизовій оболонці бореться з пилом, бактеріями та вірусами. Слизова не дозволяє проникнути глибше, а війки, що знаходяться у носі виводять слиз назовні. Під час занять спортом радять вдихати повітря носом і видихати ротом, якщо дихати виключно через ніс не вдається.

Як вдягатися

Оскільки для щоденних занять спортом на вулиці має бути комфортно для фізичної активності, слід:

обрати теплий і легкий одяг. Він повинен не сковувати рухи та не дати перегрітися. Найкраще обрати одяг з терморегуляцією.
мати зручне і тепле взуття. Зручність взуття залежить від виду спорту та особливостей терморегуляції вашого організму, але важливо не допускати переохолодження ніг.
Якщо ви маєте змогу займатися на вулиці лижним спортом чи сноубордингом, то спеціальне екіпірування надважливе. Воно допоможе уникнути переохолодження, оскільки на відкритій місцевості слід бути готовим як до морозу, так і до холодного вітру.

Як замовити ліки для підтримання імунітету на ліки 24

Підтримати імунітет допомагають заняття спортом, правильне харчування та спеціальні препарати, які можна вигідно замовити на liki24. Для цього слід вибрати необхідні медикаменти, додати їх у кошик, обрати спосіб отримання - самовивіз або доставку, - і оформити замовлення. Ліки можна замовити на відділення пошти (Укрпошта або Нова пошта), з доставкою додому або забрати самостійно з найближчої доступної аптеки чи відділення пошти. Якщо товари неможливо замовити в одній аптеці, то сервіс пропонує зібрати замовлення з різних аптек і доставити вам кур'єрською доставкою.

Спосіб отримання ліків може відрізнятися залежно від населеного пункту, але оскільки сайт співпрацює із близько 5000 аптек по Україні, ліки можна отримати всюди, де є хоча б поштове відділення.

Це така смакота! Простий рецепт домашнього ароматного сала

неділя, 28 квітень 2024, 21:30

Сало смачне, якщо його правильно приготувати. Найкраще приготувати його самому. Пропонуємо рецепт, за яким сало вийде ароматним, ніжним та стане ваше фаворитом. З магазинним його не порівняти, передають Патріоти України. Для приготування вам знадобитьс...

Навіщо цінителі кави додають у напій лимонний сік

неділя, 28 квітень 2024, 21:14

Кава входить у щоденний раціон практично кожної людини: цей чудовий напій допомагає підбадьоритися, активувати роботу мозку та надати організму сили, передають Патріоти України. Однак гурмани постійно намагаються зробити смак кави ще більш виразним та ...