Як зробити курку смачнішою та соковитішою: Шеф-кухар поділився головним секретом

Курка, напевно, найпопулярніше м'ясо, яке їдять і готують найчастіше. Але, який би рецепт ви не вибрали, курка все одно іноді виходить недостатньо соковитою, м'якою або насиченою смаками. Шеф-кухар Віктор Тітов на своїй сторінці у Facebook розповів, що потрібно зробити з куркою, щоб вона не була сухою та прісною, передають Патріоти України.

Головний секрет у тому, щоб перед приготуванням замочити її на 1-2 години в солоному розчині (1 л води – 80 г солі). Пояснення цього «замочування» наукове: відбудеться дифузія, осмос та денатурація білків. Віктор Тітов пояснив усі процеси:

«1) Дифузія — процес взаємного проникнення молекул однієї речовини між молекулами іншої, що призводить до мимовільного вирівнювання їх концентрацій по всьому наявному об'єму — в даному випадку молекули солі, яких набагато більше в розсолі, проникають у клітини абстрактної курки, де цих молекул менше.

2) Осмос - процес при якому молекули розчинника проникають через напівпроникну мембрану у бік більшої концентрації розчиненої речовини. У нашому випадку роль розчинника виконує вода, і хоча концентрація солі в розсолі набагато вища, ніж у клітинах тієї ж курки, концентрація інших розчинених речовин у цих клітинах сприяє їх додатковому насиченню водою: у середньому, м'ясо, витримане в розсолі, важить на 6−8% більше, ніж до занурення у розсіл.

3) Денатурація білків: під впливом соляного розчину білки, які спочатку перебувають у скрученому стані, розкручуються та утворюють матрицю, яка утримує молекули води всередині клітин, не даючи волозі витекти з витриманого в розчині шматка курки під час термообробки. Процес денатурації також відбувається при нагріванні - саме тому засолені продукти готуються швидше, адже сіль уже зробила частину тієї роботи, що відводилася теплу".

Після того, як ваша курка "наситилася" розсолом, можна перейти до приготування будь-якої страви.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

Це варто знати! Що не можна святити у великодньому кошику - перелік заборонених продуктів та речей

четвер, 18 квітень 2024, 6:30

Вже 5 травня православні християни в Україні будуть відзначати Великдень. Головні атрибути такого свята - це спечена паска, а також пофарбовані яйця, які є символом життя. Саме ці продукти освячують у великодню ніч, передають Патріоти України. Але якщ...