Яке місце у авто найбезпечніше у разі аварії - відповідь вас здивує

Безпеці автомобільного руху приділяють чимало уваги в будь-якій країні, вивчаючи усі її аспекти та змінюючи правила. Так дослідники вирахували, яке сидіння в авто є найбільш безпечним, передають Патріоти України.

Як пише видання Sante Plus, всі крісла заднього ряду традиційно вважаються безпечнішими за передні. Але найбільш вдалим з точки зору безпеки довгий час вважали саме середнє заднє сидіння. Воно буцімто отримує найменше пошкоджень під час удару.

Вся справа в тому, що деформації та механічного впливу зазнають саме ті зони в авто, які знаходяться ближче до точки удару, котра припадає на зовнішні стінки. А середина салону, де розташоване це крісло, найбільш віддалена від них, тож і ураження тут найчастіше мінімальне.

Втім, нещодавні тести показали, що насправді це не зовсім так. Дослідження вивчали не сучасні авто, а старіші моделі – на яких ще не встановлювали сучасні системи безпеки. І з’ясувалось, що в таких авто задні сидіння є небезпечнішими за передні. А найбільш захищеним місцем виявилось переднє пасажирське сидіння.

Проте слід зазначити, що у результатах проведених тестів було чітко зазначено, що це "правило" поширюється лише на дорослих. Для дітей до 14 років задні сидіння залишаються безпечнішими, незалежно від моделі автомобіля – сучасної або старої. І дослідники вкотре наполягли, що ремінь безпеки має бути пристібнутим в будь-якому разі, всі відволікаючі фактори для водія зведені до мінімуму, а діти мають перебувати у спеціальних автокріслах.

А ви це знали? Заряджання смартфона можна прискорити натисканням лише однієї кнопки

четвер, 9 травень 2024, 18:45

Наразі багато людей користуються смартфонами, але зазвичай ігнорують сім правил правильної зарядки гаджета. Втім, бувають випадки, коли телефон потрібно дуже швидко зарядити. Виявляється, достатньо натиснути на смартфоні одну кнопку, щоб зарядка відбув...

Дізнайтеся свій душевний стан - тест у картинці

четвер, 9 травень 2024, 18:12

Душевний стан людини не визначається його настроєм або характером. Цей показник залежить від наявності негативних емоцій і переживань, а також від того, як людина на них реагує. Часто ми настільки глибоко ховаємо почуття, що самі насилу можемо оцінити ...