Якщо речі вицвіли або полиняли: Доступні продукти повернуть колір улюбленому одягу

Багато хто з нас стикався з тим, що улюблена сорочка чи сукня почали линяти. Така річ не тільки має поганий вигляд, але може стати грубою або надто тонкою на дотик. Якщо трапилася така неприємність, не потрібно одразу ж викидати одяг. Варто спробувати найпростіший спосіб відновлення кольору. Повернути речам інтенсивний колір можна завдяки хитрощам, яким користувалися наші бабусі, пише Kobieta, передають Патріоти України.

Чому одяг втрачає колір

Сонце є основною причиною вигоряння, але цьому також можуть сприяти прання, часте замочування, використання хімікатів, неправильна програма та техніка прання, а також сушіння одягу. Щоразу, коли ви перете одяг, волокна тканини стають рихлішими й колір трохи тьмяніє. Тому під час прання одягу важливо дотримуватися інструкцій з догляду та доглядати за ним відповідно до рекомендацій, вказаних на прикріпленій бирці. Білий одяг має тенденцію жовтіти, чорний одяг втрачає свою глибину, а кольорові матеріали згодом втрачають свою інтенсивність.

Як повернути одягу колишній колір

Освіжити та оновити колір одягу можна за допомогою продуктів та інгредієнтів, які знайдуться у кухонних шафках будинку. У випадку з яскравим одягом відмінно підійде оцет, який оживить колір випраної білизни. Спробуйте замочити одяг в оцті на 30 хвилин, перш ніж прати. Ви також можете додати чашку оцту у свій звичайний пральний порошок, щоб запобігти вицвітанню.

Настій листя волоського горіха — природне рішення, що дозволяє зробити чорний колір одягу більш насиченим. Все, що вам потрібно зробити, це замочити речі в настої, а потім випрати в делікатному режимі. У випадку з темним одягом (чорним, темно-синім, темно-коричневим) відмінно підійде кава або чай. Вони відновлять інтенсивність кольору. Для цього треба просто замочити одягу у міцному настої цих напоїв. Також можна додати літр настою в барабан пральної машини.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...