Якщо зробите так - котлети будуть несмачними: Головні помилки, яких припускаються господині

Котлети - неймовірно популярна страва. Їх можна подавати до гарніру, а можна посмажити у тісті, передають Патріоти України.

Страва здається простою у приготуванні, проте іноді навіть у досвідченої господині замість м’яких і соковитих котлет виходять не зовсім апетитні биточки. Разом із Рrostoway розповімо, як цього уникнути.

Основні помилки при приготуванні котлет

Велика кількість яєць у фарші.

Яйця виконують роль так званого кулінарного клею. Однак цей продукт часто може спричинити жорсткість готової страви.

Зараз є безліч альтернативних варіантів, чим можна замінити яйця. Якщо ви не готові до таких експериментів – обмежтеся одним. Багато яєць негативно вплине на якість котлет.

Фарш не "відпочив".

Найпоширеніша помилка навіть у досвідчених господинь — відправляти котлети на сковорідку одразу після приготування фаршу. Але ж одна — дві години в холодильнику перед приготуванням — запорука їхньої правильної форми та м’якості.

Наявність у фарші лише м’яса.

Якщо ви вважаєте, що смак котлет стане набагато благороднішим і кращим за відсутності "зайвих" інгредієнтів, то це помилка. Добавки можна вибрати на власний розсуд — кабачки або картопля, рис або манна крупа, але запам’ятайте: смачні котлети — не тільки з м’яса.

Багато продуктів.

Цей пункт є прямою протилежністю до попереднього. Дійсно, котлети програють як за відсутності деяких інгредієнтів, так і за їх надлишку.

Не варто додавати безліч спецій та овочів, інакше смак котлет вийде дивним.

Термічна обробка.

Досвідчені господині спочатку обсмажують котлети на розпеченій сковороді з двох боків до появи скоринки. Потім тушкують їх або ж запікають у духовці. Однак такий спосіб приготування зіпсує текстуру готової страви.

Ви бачите цього хижака? Сніжний барс ховається на фото - знайти його можуть лише найуважніші

вівторок, 15 липень 2025, 23:10

На перший погляд здається, що перед вами - звичайний гірський схил. Але уважніше придивіться: на цьому фото заховався сніжний барс, що крадеться до своєї здобичі, передають Патріоти України. Завдяки своїй плямистій сірій шерсті з білим животом, "привид...

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...