Ідеальний бургер з яловичиною вдома: Клопотенко поділився секретом соковитої котлети

Відомий кулінар Євген Клопотенко дав поради щодо приготування бургерів із яловичою котлетою, передають Патріоти України.

Його поради стосувалися того, як зробити котлети з фаршу неймовірно соковитими, як їх правильно смажити та зберігати. «Якщо ви чекатимете на гостей, просто зробіть котлети для бургерів заздалегідь, додайте спеції та покладіть у морозильну камеру на кілька годин — котлета буде дуже соковитою та смачною. Додайте улюблені овочі та соуси — і божественний результат гарантований», — переконує кулінар.

Інгредієнти для приготування соковитого бургера:

Для котлети:
  • 250 г яловичого фаршу;
  • 250 г свинячого фаршу;
  • приправа до фаршу;
  • сіль та перець — за смаком.
Додатково:
  • 4 булочки для бургера;
  • 4−8 листочків салату ромен чи латук;
  • 4 ч. л. солодкої американської гірчиці;
  • 4 ч. л. кетчупу або томатного соусу;
  • 4 скибочки сиру;
  • 1 томат;
  • 1 солоний огірок;
  • 1 червона цибуля.

Булочки для бургера розріжте вздовж навпіл та підсмажте на сухій пательні гриль до золотавої скоринки.

До м'яса (можна брати свинину та яловичину) додати сіль, перець та спеції до фаршу. Перемішати та сформувати з фаршу котлети, які за діаметром будуть підходити до розміру булочок для бургера.

Тарілку накрити харчовою плівкою, викласти котлети та поставити у морозильну камеру на 1−1,5 години.

Дістати котлети з морозильної камери та підсмажити по кілька хвилин з кожного боку на сухій пательні гриль.

Томат та цибулю нарізати тонкими кружечками, солоний огірок — повздовжніми слайсами.

Булочки змастити гірчицею та кетчупом, викласти котлету, скибочку сиру, томати, огірки та цибулю. Зверху викласти салат та накрийте верхньою булочкою, змащеною кетчупом.

Бережіться! Мільйони нових випадків діабету в світі спричинені цими напоями

неділя, 8 червень 2025, 17:30

Цукровий діабет належить до групи цивілізаційних хвороб. Вони тісно пов’язані з розвитком людства, способом життя та харчуванням. Кількість людей, які страждають на діабет, постійно зростає, передають Патріоти України. За прогнозами, до 2050 року ця хв...

А ви це знали? Чому в спеку не можна заливати повний бак авто

неділя, 8 червень 2025, 17:11

Влітку спека є не лише приємним атрибутом відпочинку, а й викликом для власників автомобілів. Одна з ключових проблем, про яку часто забувають, це те, що паливо під впливом високих температур змінює свій об’єм. Сучасні водії часто прагнуть заправити ба...