Є секрет! Як загустити рідке варення для випічки

Багато господинь печуть часто, балуючи своїх домашніх смачною та корисною домашньою випічкою. Досвідчені господині використовують для випікання пирогів і пиріжків варення, навіть те, що в чистому вигляді домашні їдять не дуже охоче. Зате таке варення в пирігах і пиріжках вони їдять із великим задоволенням, передають Патріоти України.

Але іноді варення занадто рідке і є ризик, що воно при випіканні витікатиме з пирогів і пиріжків, підгоряючи, псуючи смак виробу та його зовнішній вигляд. Виявляється, навіть тут можна знайти простий, доступний та дуже ефектний вихід.

Варення перед викладанням у пиріг просто слід загустити. Часто господині загущають рідке варення, проваривши його кілька хвилин із крохмалем, борошном, вівсяними пластівцями або панірувальними сухарями.

Але дуже смачно виходить загущати рідке варення за допомогою манної крупи – варення без проблем стає густим, а смак пирога при цьому зовсім не змінюється. Скористайтеся нашою порадою і ви легко зможете загустити рідке варення для подальшого використання у вигляді начинки.

Для роботи нам знадобиться рідке варення, манка, каструля, ложка.

  1. Викладіть варення в каструлю, додайте манку та перемішайте. Кількість манки залежатиме від того, наскільки рідким є варення. На 200 г варення можна додати від 1 чайної ложки до 1 столової ложки манки.
  2. Доведіть до кипіння та проваріть, помішуючи, 1 хвилину до повного загущення варення.
  3. Охолодіть до кімнатної температури.
  4. Начиніть пиріг, булочки чи рогалики варенням. Під час випікання смаколиків варення вже нікуди не втече, а начинка після випікання залишиться густою і не розтечеться.
Джерело: ПростоВей

Наслідки будуть дуже сумні! Ці дві помилки в харчуванні роблять кров густою

п’ятниця, 11 квітень 2025, 8:50

Стан крові безпосередньо впливає на роботу всього організму, особливо серцево-судинної системи. "Густа" кров, або кров з підвищеною в'язкістю, гірше циркулює судинами, що збільшує ризик утворення тромбів, інфарктів та інсультів. Які продукти провокують...

Народні прикмети на 11 квітня. Зірвана цього дня гілка берези українцями спрадавна вважалася не лише окрасою оселі

п’ятниця, 11 квітень 2025, 7:05

11 квітня за новим стилем вшановують пам'ять священномученика Антипа Асійського, мученика Мартиніана і святого Калініка Черніцького. За старим стилем у сьогодні згадують священномученика Марка, єпископа Арефусійського. У народі свято 11 квітня було від...