Є секрет! Що потрібно робити, щоб котлети були соковитими

Є сотні варіантів приготування котлет, які розкривають страву по новому, та дарують незабутнє гастрономічне задоволення. Багато кулінарів прагнуть навчитися готувати соковиті, рум’яні та ніжні котлети, які стануть справжнім хітом. Такий рецепт є, і він досить простий у виконанні, передають Патріоти України.

Складові:

  • м’ясний фарш – 800 г;
  • цибулина – 1 шт. (велика);
  • білий хліб – 100 г;
  • сіль, мелений перець – по 1 ч. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 100 мл.

Особливості приготування

Хитрість у тому, щоб відокремити жовток від білка. Якщо котлети готуються з ніжного фаршу, наприклад, курячого філе або риби, то білок краще збити в піну міксером і акуратно додати силіконовою лопаткою у фарш.

Важливо дотримуватися дозування. Принцип «чим більше, тим краще» не працює у цьому випадку. Ефект це не посилить. Потрібно стільки білка, щоб він огортав м’ясо.

Деякі кулінари змішують білок із гірчицею і готують котлети або відбивні.

Щодо температурного режиму, то котлети краще запікати в духовці при температурі 250 градусів. Хитрість у тому, що м’ясні заготівлі одразу охоплюються жаром зверху, а не нагріваються, втрачаючи соки.

Не робіть помилок! Чому відбивні виходять сухі та прісні

середа, 29 жовтень 2025, 7:43

Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...

Це може жахнути! Що буде, якщо часто їсти ковбасу - наслідки, про які варто знати

середа, 29 жовтень 2025, 7:14

Багато хто не уявляє сніданок без ковбаси чи сосисок. Це швидко, зручно і смачно. Але лікарі попереджають: регулярне вживання ковбасних виробів може серйозно зашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Надлишок солі та консервантів. У більшості ко...