Є секрет! Що потрібно робити, щоб котлети були соковитими

Є сотні варіантів приготування котлет, які розкривають страву по новому, та дарують незабутнє гастрономічне задоволення. Багато кулінарів прагнуть навчитися готувати соковиті, рум’яні та ніжні котлети, які стануть справжнім хітом. Такий рецепт є, і він досить простий у виконанні, передають Патріоти України.

Складові:

  • м’ясний фарш – 800 г;
  • цибулина – 1 шт. (велика);
  • білий хліб – 100 г;
  • сіль, мелений перець – по 1 ч. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 100 мл.

Особливості приготування

Хитрість у тому, щоб відокремити жовток від білка. Якщо котлети готуються з ніжного фаршу, наприклад, курячого філе або риби, то білок краще збити в піну міксером і акуратно додати силіконовою лопаткою у фарш.

Важливо дотримуватися дозування. Принцип «чим більше, тим краще» не працює у цьому випадку. Ефект це не посилить. Потрібно стільки білка, щоб він огортав м’ясо.

Деякі кулінари змішують білок із гірчицею і готують котлети або відбивні.

Щодо температурного режиму, то котлети краще запікати в духовці при температурі 250 градусів. Хитрість у тому, що м’ясні заготівлі одразу охоплюються жаром зверху, а не нагріваються, втрачаючи соки.

Дачникам на замітку! ТОП-5 найкращих сортів ранніх огірків, які дадуть урожай навіть на бідному ґрунті

неділя, 26 січень 2025, 5:40

Кожен городник має на своїй ділянці грядку з огірками та мріє зібрати з неї якомога більше овочів вже у травні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Досвідчені городники назвали п’ять найкращих сортів ранніх огірків, які добре переносять нес...

А ви це знали? Які продукти в жодному разі не можна смажити на соняшниковій олії

субота, 25 січень 2025, 23:10

Соняшникова олія є однією з найпопулярніших рослинних олій, що використовують під час смаження будь-яких страв, передають Патріоти України. Експерти з безпеки харчування говорять, що соняшникова олія має високу точку димлення, тому в поєднанні з деяким...