Є три причини: Чому досвідчені господині не використовують режим швидкого прання

Режим швидкого прання можна знайти у будь-якій сучасній пральній машинці. На перший погляд, він дуже практичний, тому що економить і час, і електроенергію, передають Патріоти України.

Крім того, скорочений цикл прання означає менший знос внутрішніх деталей, що здатний продовжити термін служби побутового приладу. На жаль, у цій бочці меду не обійшлося без ложки дьогтю, тому під час використання цього режиму потрібно пам'ятати кілька речей.

Не для всіх тканин

Швидке прання — це завжди «інтенсивний» режим, а тому для речей з вовни або тонких, делікатних тканин він зовсім не підходить. Для них у пральних машин є окремі режими («делікатне прання», «шерсть» тощо), які не відрізняються особливою швидкістю.

Не для рушників

Рушники, постільна білизна та інші речі, які здатні добре вбирати воду, прати в швидкому режимі не рекомендується з метою збереження самої пральної машини. Перед пранням у барабан набирається вода, яку рушники успішно вбирають. Це не проблема для стандартного режиму, але при включенні прискореного режиму пральній машині не вистачає часу, щоб розподілити рушники по барабану рівномірно.

У результаті намоклі рушники збираються в ком і перетворюються на важкий снаряд, який з великою силою буде битися об стінки барабана. Через це цикл прання у кращому разі буде більш гучнішим, ніж зазвичай. У гіршому випадку можливе пошкодження пральної машини. Особливо неприємно, що при цьому може статися витік води. Таким чином, при неправильному використанні режим швидкого прання не продовжує термін служби машинки, а має зворотний ефект.

Низька ефективність

Зниження тимчасових витрат на прання неминуче впливає на ефективність: складні плями просто не відпираються, а повторне прання повністю нівелює всю «економічність» швидкого режиму. Втім, мало хто очікує, що за 15 — 30 хвилин вдасться позбавитись складних плям, але це не єдина проблема.

Скорочення тривалості прання в швидкому режимі досягається скороченням часу на нагрівання води. Тому при виборі швидкого режиму більшість пральних машин не дозволяють встановити температуру вище за 30°C або 40°C. За таких низьких температур тканина менше ушкоджується, проте бактерії та пилові кліщі не знищуються.

Якщо весь час прати речі у швидкому режимі, то згодом із пральної машини з'явиться неприємний затхлий запах. Він виникає через скупчення бактерій на стінках барабана та гумових ущільнювачах. Щоб цього уникнути, слід хоча б раз на кілька тижнів проводити прання при високих температурах.

Родина буде у захваті! Рублені котлети з курячого мʼяса та цибулі

вівторок, 19 березень 2024, 11:15

Рецепт рублених котлет, які на смак не поступаються котлетам з фаршу, а готуються дуже швидко, передають Патріоти України. Пропонуємо рецепт смачних рублених курячих котлет. Для таких котлет не потрібна м'ясорубка, готуються вони дуже швидко і завжди в...

Винна гаряча чи холодна вода? Чому з'являється лупа і що з цим робити

вівторок, 19 березень 2024, 10:59

Лупа - одне з найпоширеніших захворювань шкіри голови. За оцінками, вона може вражати щонайменше 50% населення. Лупа частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок, швидше за все через різний гормональний баланс, передають Патріоти України. Основним си...