Інакше все зіпсуєте: Названо інгредієнти, які не можна додавати у шарлотку

Шарлотка – пухкий солодкий пиріг, який найчастіше готують з яблуками. Також для десерту використовують й інші фрукти. Рецептур існує чимало, але тут важливо не перестаратись та не додавати зайві компоненти, які лише зіпсують випічку, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, які інгредієнти не варто додавати у шарлотку. Це стосується і тіста. і начинки.

Не додавайте безглютенове борошно

Саме глютен у борошні сприяє тому, що тісто виходить клейким та густим. Тому для шарлотки – це обов'язковий інгредієнт. Різноманітні безглютенові варіанти, такі як гречане, вівсяне або кукурудзяне борошно, в цьому випадку будуть недоречними. Випічка вийде дуже забитою та несмачною.

Не додавайте в шарлотку соду

Якщо на кухні немає розпушувача – господині часто замінюють його на соду. Але такий інгредієнт в чистому вигляді використовувати не можна, тому що випічка буде мати неприємний присмак. Тому соду, перед додаванням, обов'язково потрібно гасити оцтом.

Але, якщо ви готуєте шарлотку на кефірі чи сметані – молочна кислота погасить соду, тому додавати оцет не доведеться.

Не готуйте шарлотку із замороженими ягодами

Для начинки в шарлотку часто додають ягоди. Але якщо вони заморожені – такий інгредієнт не підходить. Заморожені ягоди віддадуть випічці багато вологи, і тісто просто не пропечеться.

Не додавайте надто вологі фрукти

Різноманітні соковиті фрукти, такі як абрикоси або персики не підходять для шарлотки. Такі фрукти, як і заморожені ягоди, пустять багато оку і лише зіпсують тісто.

Не додавайте компоненти, які мають специфічний присмак

Шарлотка – це точно не та випічка, з якою потрібно експерементувати. Якщо ви вирішили приготувати десерт з гарбузом або ж ревенем будьте готові, що випічка далеко не всім може подобатись. До того ж, такі інгредієнти також можуть додати зайвої вологи.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...