Шарлотка – пухкий солодкий пиріг, який найчастіше готують з яблуками. Також для десерту використовують й інші фрукти. Рецептур існує чимало, але тут важливо не перестаратись та не додавати зайві компоненти, які лише зіпсують випічку, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, які інгредієнти не варто додавати у шарлотку. Це стосується і тіста. і начинки.
Не додавайте безглютенове борошно
Саме глютен у борошні сприяє тому, що тісто виходить клейким та густим. Тому для шарлотки – це обов'язковий інгредієнт. Різноманітні безглютенові варіанти, такі як гречане, вівсяне або кукурудзяне борошно, в цьому випадку будуть недоречними. Випічка вийде дуже забитою та несмачною.
Не додавайте в шарлотку соду
Якщо на кухні немає розпушувача – господині часто замінюють його на соду. Але такий інгредієнт в чистому вигляді використовувати не можна, тому що випічка буде мати неприємний присмак. Тому соду, перед додаванням, обов'язково потрібно гасити оцтом.
Але, якщо ви готуєте шарлотку на кефірі чи сметані – молочна кислота погасить соду, тому додавати оцет не доведеться.
Не готуйте шарлотку із замороженими ягодами
Для начинки в шарлотку часто додають ягоди. Але якщо вони заморожені – такий інгредієнт не підходить. Заморожені ягоди віддадуть випічці багато вологи, і тісто просто не пропечеться.
Не додавайте надто вологі фрукти
Різноманітні соковиті фрукти, такі як абрикоси або персики не підходять для шарлотки. Такі фрукти, як і заморожені ягоди, пустять багато оку і лише зіпсують тісто.
Не додавайте компоненти, які мають специфічний присмак
Шарлотка – це точно не та випічка, з якою потрібно експерементувати. Якщо ви вирішили приготувати десерт з гарбузом або ж ревенем будьте готові, що випічка далеко не всім може подобатись. До того ж, такі інгредієнти також можуть додати зайвої вологи.
Якщо ви давно шукаєте простий спосіб підтримати здоров’я без складних дієт і дорогих суперфудів, варто звернути увагу на ківі. Цей фрукт часто залишається поза увагою, хоча має надзвичайно потужний вплив на організм, передають Патріоти України. Регуляр...
Сало смачне саме по собі. А намазка з нього виходить справді делікатесна. Готується вона так просто й швидко, що ви здивуєтеся. Подавайте її із чорним хлібом до борщу. І будете почуватися, як у ресторані. Це смачно так, що не відірватись, передають Пат...