Їжа може стати отрутою! Комаровський розповів, які продукти не можна гріти в мікрохвильовці

Доктор Комаровський розповів про нюанси використання мікрохвильової печі. Педіатр запевняє, що мікрохвильовка всупереч деяким міфам - безпечна, але важливо дотримуватися певні правил розігріву. А деякі продукти краще доводити до потрібної температури за допомогою водяної бані. Про це педіатр розповів на своєму каналі в YouTube, зазначають Патріоти України.

За словами педіатра, деякі вітаміни дійсно руйнуються при впливі високої температури. При цьому неважливо, яким буде джерело - мікрохвильова піч, електродуховка і так далі.

Дотримуйтесь правил безпеки при користуванні мікрохвильовкою

Комаровський уточнив, що при нагріванні в мікрохвильовій печі неможливо піддати себе впливу магнітрона, адже він не може бути умімкненим при відкритих дверцятах. "Як тільки вона пропікала, як тільки магнітрон вимкнувся, немає нічого небезпечного. Там багаторівневий захист", - запевняє педіатр.

Але важливо пам'ятати, що хвилі впливають на молекули води. І швидкість нагріву залежить від того, скільки рідини в тому чи іншому продукті.

Наприклад, бутерброд з сосискою буде розігріватися нерівномірно. Хліб залишиться холодним, а сосиска буде гарячою. Тому можна обпектися. Педіатр радить завжди перемішувати їжу після розігріву, перш ніж її пробувати.

Які продукти не рекомендують гріти в мікрохвильовці

До таких педіатр відносить материнське, тобто грудне молоко. "При нагріванні в мікрохвильовій печі будуть створюватися вогнища з високою температурою і будуть руйнуватися деякі корисні речовини. Воно не стане шкідливим, воно не стане небезпечним. Просто ефективність його не буде така висока", - каже лікар.

Молочну суміш же можна гріти в мікрохвильовці, але після потрібно обов'язково її перемішати. А грудне молоко тільки на водяній бані або за допомогою спеціальних пристроїв.

Стежте за посудом для нагріву

Комаровський рекомендує гріти продукти в мікрохвильовці в спеціальному посуді, який не нагрівається сама по собі. "Якщо у вас є якийсь пластиковий судочок, але на ньому немає маркування, поставте його в пічку, увімкніть на 30 секунд. Якщо він став гарячим, його не можна використовувати", - резюмував педіатр.

Психологічний тест за картинкою: Оберіть кактус - і дізнайтеся свою негативну сторону

вівторок, 19 березень 2024, 7:12

Як відомо світ не ділиться на чорне і біле, як і люди. Не існує повністю позитивних або негативних особистостей. Кожна людина має хороші та погані якості, передають Патріоти України. Якщо ви готові дізнатися свою "темну сторону", пропонуємо вам пройти ...

Народні прикмети на 19 березня. Що треба зробити у день Дарини Брудної, щоб зберегти любов і вірність в родині

вівторок, 19 березень 2024, 7:05

19 березня за новим стилем (1 квітня - за старим) - день пам'яті святих мучеників Хрисанфа і Дарії III століття, які жили в стародавньому Римі. Хрисанф походив із багатої і знатної сім'ї язичників. Батьки дали йому гарну освіту, сам він дуже любив чита...