Їжа може стати отрутою! Комаровський розповів, які продукти не можна гріти в мікрохвильовці

Доктор Комаровський розповів про нюанси використання мікрохвильової печі. Педіатр запевняє, що мікрохвильовка всупереч деяким міфам - безпечна, але важливо дотримуватися певні правил розігріву. А деякі продукти краще доводити до потрібної температури за допомогою водяної бані. Про це педіатр розповів на своєму каналі в YouTube, зазначають Патріоти України.

За словами педіатра, деякі вітаміни дійсно руйнуються при впливі високої температури. При цьому неважливо, яким буде джерело - мікрохвильова піч, електродуховка і так далі.

Дотримуйтесь правил безпеки при користуванні мікрохвильовкою

Комаровський уточнив, що при нагріванні в мікрохвильовій печі неможливо піддати себе впливу магнітрона, адже він не може бути умімкненим при відкритих дверцятах. "Як тільки вона пропікала, як тільки магнітрон вимкнувся, немає нічого небезпечного. Там багаторівневий захист", - запевняє педіатр.

Але важливо пам'ятати, що хвилі впливають на молекули води. І швидкість нагріву залежить від того, скільки рідини в тому чи іншому продукті.

Наприклад, бутерброд з сосискою буде розігріватися нерівномірно. Хліб залишиться холодним, а сосиска буде гарячою. Тому можна обпектися. Педіатр радить завжди перемішувати їжу після розігріву, перш ніж її пробувати.

Які продукти не рекомендують гріти в мікрохвильовці

До таких педіатр відносить материнське, тобто грудне молоко. "При нагріванні в мікрохвильовій печі будуть створюватися вогнища з високою температурою і будуть руйнуватися деякі корисні речовини. Воно не стане шкідливим, воно не стане небезпечним. Просто ефективність його не буде така висока", - каже лікар.

Молочну суміш же можна гріти в мікрохвильовці, але після потрібно обов'язково її перемішати. А грудне молоко тільки на водяній бані або за допомогою спеціальних пристроїв.

Стежте за посудом для нагріву

Комаровський рекомендує гріти продукти в мікрохвильовці в спеціальному посуді, який не нагрівається сама по собі. "Якщо у вас є якийсь пластиковий судочок, але на ньому немає маркування, поставте його в пічку, увімкніть на 30 секунд. Якщо він став гарячим, його не можна використовувати", - резюмував педіатр.

Це така смакота! Простий рецепт домашнього ароматного сала

неділя, 28 квітень 2024, 21:30

Сало смачне, якщо його правильно приготувати. Найкраще приготувати його самому. Пропонуємо рецепт, за яким сало вийде ароматним, ніжним та стане ваше фаворитом. З магазинним його не порівняти, передають Патріоти України. Для приготування вам знадобитьс...

Навіщо цінителі кави додають у напій лимонний сік

неділя, 28 квітень 2024, 21:14

Кава входить у щоденний раціон практично кожної людини: цей чудовий напій допомагає підбадьоритися, активувати роботу мозку та надати організму сили, передають Патріоти України. Однак гурмани постійно намагаються зробити смак кави ще більш виразним та ...