Їжа може стати отрутою! Комаровський розповів, які продукти не можна гріти в мікрохвильовці

Доктор Комаровський розповів про нюанси використання мікрохвильової печі. Педіатр запевняє, що мікрохвильовка всупереч деяким міфам - безпечна, але важливо дотримуватися певні правил розігріву. А деякі продукти краще доводити до потрібної температури за допомогою водяної бані. Про це педіатр розповів на своєму каналі в YouTube, зазначають Патріоти України.

За словами педіатра, деякі вітаміни дійсно руйнуються при впливі високої температури. При цьому неважливо, яким буде джерело - мікрохвильова піч, електродуховка і так далі.

Дотримуйтесь правил безпеки при користуванні мікрохвильовкою

Комаровський уточнив, що при нагріванні в мікрохвильовій печі неможливо піддати себе впливу магнітрона, адже він не може бути умімкненим при відкритих дверцятах. "Як тільки вона пропікала, як тільки магнітрон вимкнувся, немає нічого небезпечного. Там багаторівневий захист", - запевняє педіатр.

Але важливо пам'ятати, що хвилі впливають на молекули води. І швидкість нагріву залежить від того, скільки рідини в тому чи іншому продукті.

Наприклад, бутерброд з сосискою буде розігріватися нерівномірно. Хліб залишиться холодним, а сосиска буде гарячою. Тому можна обпектися. Педіатр радить завжди перемішувати їжу після розігріву, перш ніж її пробувати.

Які продукти не рекомендують гріти в мікрохвильовці

До таких педіатр відносить материнське, тобто грудне молоко. "При нагріванні в мікрохвильовій печі будуть створюватися вогнища з високою температурою і будуть руйнуватися деякі корисні речовини. Воно не стане шкідливим, воно не стане небезпечним. Просто ефективність його не буде така висока", - каже лікар.

Молочну суміш же можна гріти в мікрохвильовці, але після потрібно обов'язково її перемішати. А грудне молоко тільки на водяній бані або за допомогою спеціальних пристроїв.

Стежте за посудом для нагріву

Комаровський рекомендує гріти продукти в мікрохвильовці в спеціальному посуді, який не нагрівається сама по собі. "Якщо у вас є якийсь пластиковий судочок, але на ньому немає маркування, поставте його в пічку, увімкніть на 30 секунд. Якщо він став гарячим, його не можна використовувати", - резюмував педіатр.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...