Доктор Комаровський розповів про нюанси використання мікрохвильової печі. Педіатр запевняє, що мікрохвильовка всупереч деяким міфам - безпечна, але важливо дотримуватися певні правил розігріву. А деякі продукти краще доводити до потрібної температури за допомогою водяної бані. Про це педіатр розповів на своєму каналі в YouTube, зазначають Патріоти України.
За словами педіатра, деякі вітаміни дійсно руйнуються при впливі високої температури. При цьому неважливо, яким буде джерело - мікрохвильова піч, електродуховка і так далі.
Комаровський уточнив, що при нагріванні в мікрохвильовій печі неможливо піддати себе впливу магнітрона, адже він не може бути умімкненим при відкритих дверцятах. "Як тільки вона пропікала, як тільки магнітрон вимкнувся, немає нічого небезпечного. Там багаторівневий захист", - запевняє педіатр.
Але важливо пам'ятати, що хвилі впливають на молекули води. І швидкість нагріву залежить від того, скільки рідини в тому чи іншому продукті.
Наприклад, бутерброд з сосискою буде розігріватися нерівномірно. Хліб залишиться холодним, а сосиска буде гарячою. Тому можна обпектися. Педіатр радить завжди перемішувати їжу після розігріву, перш ніж її пробувати.
До таких педіатр відносить материнське, тобто грудне молоко. "При нагріванні в мікрохвильовій печі будуть створюватися вогнища з високою температурою і будуть руйнуватися деякі корисні речовини. Воно не стане шкідливим, воно не стане небезпечним. Просто ефективність його не буде така висока", - каже лікар.
Молочну суміш же можна гріти в мікрохвильовці, але після потрібно обов'язково її перемішати. А грудне молоко тільки на водяній бані або за допомогою спеціальних пристроїв.
Комаровський рекомендує гріти продукти в мікрохвильовці в спеціальному посуді, який не нагрівається сама по собі. "Якщо у вас є якийсь пластиковий судочок, але на ньому немає маркування, поставте його в пічку, увімкніть на 30 секунд. Якщо він став гарячим, його не можна використовувати", - резюмував педіатр.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...