Карпатський борщ без картоплі та засмажки - оригінальний рецепт традиційної української страви

У кожному регіоні України готують борщ за власним рецептом. У подільський борщ у давнину клали щавель та подорожник, а на Закарпатті звикли готувати "підбиваний" борщ без картоплі. Цю страву готували ще давні лемки. У рецепті немає картоплі, капусти та засмажки, до яких більшість сучасних українців вже звикли, передають Патріоти України

Стародавній рецепт закарпатського борщу, який прийшов із Польщі, досі передається з покоління у покоління. Нащадки діляться рецептом борщу з сучасними українцями та годують стравою туристів.

Рецепт приготування закарпатського борщу

Борщ вариться на курячому бульоні. Поставте на плиту курку, додайте цибулину, лавровий лист, сіль, перець. Коли м'ясо буде готове, витяньте його з каструлі.

Буряки на борщ закарпатці зазвичай варили окремо. Зварений буряк почистіть та поріжте соломкою. Покладіть у киплячий бульйон. Борщ з відварного буряку має більш насичений смак, ніж з сирого.

Далі потрібно виконати основний ритуал лемків - "підбити" борщ. Для цього візьміть 0,5 л жирної сметани, додайте 2 сирих яєчних жовтки та 1,5-2 столових ложки борошна. Ретельно все змішайте та вилийте у бульон. Помішуйте постійно борщ, але щоб він не закипів. Подається підбиваний борщ у глибоких склянках, з чорним хлібом. М'ясо з борщу зазвичай подається окремо на тарілці.

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...