У кожному регіоні України готують борщ за власним рецептом. У подільський борщ у давнину клали щавель та подорожник, а на Закарпатті звикли готувати "підбиваний" борщ без картоплі. Цю страву готували ще давні лемки. У рецепті немає картоплі, капусти та засмажки, до яких більшість сучасних українців вже звикли, передають Патріоти України
Стародавній рецепт закарпатського борщу, який прийшов із Польщі, досі передається з покоління у покоління. Нащадки діляться рецептом борщу з сучасними українцями та годують стравою туристів.
Борщ вариться на курячому бульоні. Поставте на плиту курку, додайте цибулину, лавровий лист, сіль, перець. Коли м'ясо буде готове, витяньте його з каструлі.
Буряки на борщ закарпатці зазвичай варили окремо. Зварений буряк почистіть та поріжте соломкою. Покладіть у киплячий бульйон. Борщ з відварного буряку має більш насичений смак, ніж з сирого.
Далі потрібно виконати основний ритуал лемків - "підбити" борщ. Для цього візьміть 0,5 л жирної сметани, додайте 2 сирих яєчних жовтки та 1,5-2 столових ложки борошна. Ретельно все змішайте та вилийте у бульон. Помішуйте постійно борщ, але щоб він не закипів. Подається підбиваний борщ у глибоких склянках, з чорним хлібом. М'ясо з борщу зазвичай подається окремо на тарілці.
Руки можуть розповісти чимало цікавої інформації про свого власника, тому догляд за ними є просто вкрай необхідним протягом усіх чотирьох сезонів року. Вони слугують своєрідним показником стану здоров'я, краси та навіть рис характеру. Так, саме про ост...
Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...