Карпатський борщ без картоплі та засмажки - оригінальний рецепт традиційної української страви

У кожному регіоні України готують борщ за власним рецептом. У подільський борщ у давнину клали щавель та подорожник, а на Закарпатті звикли готувати "підбиваний" борщ без картоплі. Цю страву готували ще давні лемки. У рецепті немає картоплі, капусти та засмажки, до яких більшість сучасних українців вже звикли, передають Патріоти України

Стародавній рецепт закарпатського борщу, який прийшов із Польщі, досі передається з покоління у покоління. Нащадки діляться рецептом борщу з сучасними українцями та годують стравою туристів.

Рецепт приготування закарпатського борщу

Борщ вариться на курячому бульоні. Поставте на плиту курку, додайте цибулину, лавровий лист, сіль, перець. Коли м'ясо буде готове, витяньте його з каструлі.

Буряки на борщ закарпатці зазвичай варили окремо. Зварений буряк почистіть та поріжте соломкою. Покладіть у киплячий бульйон. Борщ з відварного буряку має більш насичений смак, ніж з сирого.

Далі потрібно виконати основний ритуал лемків - "підбити" борщ. Для цього візьміть 0,5 л жирної сметани, додайте 2 сирих яєчних жовтки та 1,5-2 столових ложки борошна. Ретельно все змішайте та вилийте у бульон. Помішуйте постійно борщ, але щоб він не закипів. Подається підбиваний борщ у глибоких склянках, з чорним хлібом. М'ясо з борщу зазвичай подається окремо на тарілці.

Творить дива! Декілька крапель цього засобу - і кімнатні квітки зазеленіють

понеділок, 20 січень 2025, 17:12

Досвідчені квітникарі розкрили рецепт потужного засобу, який поверне до життя квітки, що погано ростуть в осінньо-зимовий період. Підживлення простимулює цвітіння і зробить рослини зеленішими та здоровішими, передають Патріоти України. Поповнити брак п...

Що потрібно додати до тіста, щоб приготувати млинці з дірочками

понеділок, 20 січень 2025, 16:12

Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...