Коли потрібно солити фарш, щоб котлети не розвалювалися

Щоб котлети вийшли соковитими та не розвалювалися під час смаження, солити потрібно не готову страву, а фарш, передають Патріоти України.

Солять котлети дрібною сіллю, в жодному разі не великою і не йодованою.

Сіль великого помелу важить більше, ніж дрібна, тому страву легко можна пересолити.

Подробиці

На один кілограм курячого фаршу слід брати ложку солі.

У фарш із яловичини, свинини чи індички додають 10 грамів солі – це ложка без гірки. Для рибного фаршу потрібні дві ложки солі.

Після того, як фарш посолили, не потрібно відразу смажити котлети.

Сіль має просочити м’ясо, тоді котлети вийдуть щільними.

Сіль запускає процеси ферментації, тому у фаршу підвищується пластичність та клейкість.

Волокна м’яса набухають, збільшуючись за обсягом.

Котлети можуть розвалюватись і через брак сполучного інгредієнта – жовтка яйця.

Якщо фарш все одно вийшов рідким, його можна загустити за допомогою інших інгредієнтів – картоплі, крупи або манки.

А ще котлети можуть не тримати форму через те, що господині не відбивають фарш перед ліпленням котлет.

Чому не можна замочувати хліб у молоці? Названо помилку, через яку виходять погані котлети

субота, 29 червень 2024, 12:12

Багато господарок додають хліб у фарш, з якого планують приготувати котлети, передають Патріоти України. Хліб виступає як «сполучний» компонент і не дає страві розвалюватись. Цей додатковий інгредієнт допомагає зробити котлети більш пишними. Ще однією...

Все дуже просто! Як натерти сир, щоб він не злипався

субота, 29 червень 2024, 11:10

Далеко не в кожної господині вийде натерти сир так, щоб його не соромно було додати салат. передають Патріоти України. Часто продукт злипається і рветься, що суттєво псує його естетичні якості. Однак досвідчені кухарі мають свої секрети, які допоможут...