Щоб котлети вийшли соковитими та не розвалювалися під час смаження, солити потрібно не готову страву, а фарш, передають Патріоти України.
Солять котлети дрібною сіллю, в жодному разі не великою і не йодованою.
Сіль великого помелу важить більше, ніж дрібна, тому страву легко можна пересолити.
На один кілограм курячого фаршу слід брати ложку солі.
У фарш із яловичини, свинини чи індички додають 10 грамів солі – це ложка без гірки. Для рибного фаршу потрібні дві ложки солі.
Після того, як фарш посолили, не потрібно відразу смажити котлети.
Сіль має просочити м’ясо, тоді котлети вийдуть щільними.
Сіль запускає процеси ферментації, тому у фаршу підвищується пластичність та клейкість.
Волокна м’яса набухають, збільшуючись за обсягом.
Котлети можуть розвалюватись і через брак сполучного інгредієнта – жовтка яйця.
Якщо фарш все одно вийшов рідким, його можна загустити за допомогою інших інгредієнтів – картоплі, крупи або манки.
А ще котлети можуть не тримати форму через те, що господині не відбивають фарш перед ліпленням котлет.
20 квітня за новим стилем (3 травня за старим) вшановують пам'ять преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За юліанським календарем цього дня вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. ....
Навесні та влітку все більше людей вирушають на природу, насолоджуючись походами, пікніками та лісовими прогулянками. Проте серед сонця й зелені ховається серйозна небезпека – кліщі, передають Патріоти України. Один з їх укусів може викликати не лише з...