Щоб котлети вийшли соковитими та не розвалювалися під час смаження, солити потрібно не готову страву, а фарш, передають Патріоти України.
Солять котлети дрібною сіллю, в жодному разі не великою і не йодованою.
Сіль великого помелу важить більше, ніж дрібна, тому страву легко можна пересолити.
На один кілограм курячого фаршу слід брати ложку солі.
У фарш із яловичини, свинини чи індички додають 10 грамів солі – це ложка без гірки. Для рибного фаршу потрібні дві ложки солі.
Після того, як фарш посолили, не потрібно відразу смажити котлети.
Сіль має просочити м’ясо, тоді котлети вийдуть щільними.
Сіль запускає процеси ферментації, тому у фаршу підвищується пластичність та клейкість.
Волокна м’яса набухають, збільшуючись за обсягом.
Котлети можуть розвалюватись і через брак сполучного інгредієнта – жовтка яйця.
Якщо фарш все одно вийшов рідким, його можна загустити за допомогою інших інгредієнтів – картоплі, крупи або манки.
А ще котлети можуть не тримати форму через те, що господині не відбивають фарш перед ліпленням котлет.
З невеликими набряками ніг стикався, напевно, кожен – після важкого дня зʼявляються сліди від шкарпеток або взуття стає тісним, передають Патріоти України. Набряки можуть бути наслідком тривалого сидіння чи стояння або ж симптомом небезпечного захворюв...
Лимони — це екзотичні фрукти, які мають різноманітне застосування в кулінарних рецептах. Мало хто знає, що вони також діють як природний засіб для чищення. Завдяки простому «лимонному рецепту» ви легко і швидко очистите забруднену духовку, пише сайт Be...