Коли потрібно солити макарони? Ці помилки допускають всі!

Приготування макаронів не вимагає особливої кулінарної майстерності, а найдешевші сорти цього виробу в супермаркеті можна купити до 50 гривень. Тому гарнір з макаронів користується такою популярністю, передають Патріоти України.

Немає якихось секретів того, скільки солити макарони, відомо тільки, що від солі залежить майже все "майбутнє" вашого страви. І це треба запам'ятати раз і назавжди, навіть якщо ви зазвичай не їсте солоної їжі.

Коли солити макарони при варінні - поради досвідчених кухарів

Сама варіння не викликає у людей стільки клопоту, скільки інша дилема - як солити макарони. Багато поспіхом висипають у ще холодну воду цілу ложку солі, а тільки потім додають самі макаронні вироби, інші взагалі не розуміють, навіщо солити воду при варінні макаронів.

Відповідь проста: сіль, кілька чайних ложок соняшникової олії і правильно розрахована порція води не дозволять вашим макаронів злипнутися або розклеїтися. Крім того, макарони без солі вийдуть занадто прісними. Завдяки солі гарнір добре провариться, але залишиться в міру твердим.

Сіль слід додавати в киплячу воду - вона повинна її увібрати в себе. А тільки після цього класти самі макарони. Не забудьте перемішати макарони, інакше вони злипнуться.

Поширена помилка - солити вже готову страву, але так ви ризикуєте зіпсувати саму консистенцію макаронних виробів ще в процесі варіння (наприклад, страва вийде пісною і, в деяких випадках, з запахом "пластика"), в той же час сіль нерівномірно розподілиться по макаронах.

Скільки треба додавати солі в макарони - оптимальні пропорції

Інша не менш популярна помилка - солити макарони в процесі варіння, перевищуючи кількість приправи. Наприклад, якщо людина дотримується дієти, тоді краще додавати сіль з урахуванням її повного розчинення в окропі. Залишки солі в такому випадку просто осядуть у воді.

Від кількості порцій залежить, скільки ложок солі в макарони краще всього висипати. Просто пам'ятайте: на кожен літр води слід додавати не менше 8-10 г солі (одна - дві щіпки).

Дуже смачно! Ця запіканка з картоплі стане вашою улюбленою вечерею

четвер, 16 травень 2024, 18:07

Смачно нагодувати родину — це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері, які вийде ніжним та аромат...

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

четвер, 16 травень 2024, 17:07

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідчен...