Приготування макаронів не вимагає особливої кулінарної майстерності, а найдешевші сорти цього виробу в супермаркеті можна купити до 50 гривень. Тому гарнір з макаронів користується такою популярністю, передають Патріоти України.
Немає якихось секретів того, скільки солити макарони, відомо тільки, що від солі залежить майже все "майбутнє" вашого страви. І це треба запам'ятати раз і назавжди, навіть якщо ви зазвичай не їсте солоної їжі.
Сама варіння не викликає у людей стільки клопоту, скільки інша дилема - як солити макарони. Багато поспіхом висипають у ще холодну воду цілу ложку солі, а тільки потім додають самі макаронні вироби, інші взагалі не розуміють, навіщо солити воду при варінні макаронів.
Відповідь проста: сіль, кілька чайних ложок соняшникової олії і правильно розрахована порція води не дозволять вашим макаронів злипнутися або розклеїтися. Крім того, макарони без солі вийдуть занадто прісними. Завдяки солі гарнір добре провариться, але залишиться в міру твердим.
Сіль слід додавати в киплячу воду - вона повинна її увібрати в себе. А тільки після цього класти самі макарони. Не забудьте перемішати макарони, інакше вони злипнуться.
Поширена помилка - солити вже готову страву, але так ви ризикуєте зіпсувати саму консистенцію макаронних виробів ще в процесі варіння (наприклад, страва вийде пісною і, в деяких випадках, з запахом "пластика"), в той же час сіль нерівномірно розподілиться по макаронах.
Інша не менш популярна помилка - солити макарони в процесі варіння, перевищуючи кількість приправи. Наприклад, якщо людина дотримується дієти, тоді краще додавати сіль з урахуванням її повного розчинення в окропі. Залишки солі в такому випадку просто осядуть у воді.
Від кількості порцій залежить, скільки ложок солі в макарони краще всього висипати. Просто пам'ятайте: на кожен літр води слід додавати не менше 8-10 г солі (одна - дві щіпки).
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...
Едд Чайна, відомий телеведучий та експерт з ремонту автомобілів, застерігає водіїв від помилки, яка може призвести до повної втрати гальм. Йдеться про неправильний ремонт гальмівної системи, зокрема головного гальмівного циліндра. Про це пише "Автопіло...