В Україні вміст алкоголю в крові не повинен перевищувати 0,2 проміле. Для розуміння, 1‰ - це тисячна частка чого-небудь, тобто проміле - це відсоток, тільки в 10 разів менше (1% - це 10 ‰). За загальноприйнятою у світі класифікацією, 0,2 ‰ - це практично нульовий, самий легкий ступінь сп'яніння. Його ще називають доклінічним, безсимптомним. Така кількість алкоголю в організмі не відображається на людині і не проявляється у зовнішніх ознаках, повідомляють Патріоти України.
Таку дозу алкоголю в крові можна виявити лише за допомогою вимірювальних приладів - в лабораторних умовах або поліцейськими алкотестерами-драгерами. Може скластися враження, що 0,2 проміле алкоголю дозволяють водієві випити хоча б чарочку. Теоретично це так, але є безліч нюансів. Все залежить від організму людини і від того, яка в неї швидкість виведення спирту.
Це також може залежати від багатьох факторів. Наприклад, від того, чи була людина голодна, чи вона закушувала, чи не хворіє, чи не приймає якихось ліків і т. ін. Тому баланс часто знаходиться на кордоні 0,2 ‰. Заздалегідь не можна вгадати "набрав" ти після 0,5 літрів пива 0,19 ‰ або 0,21 ‰.
У цілому ряді країн також встановлений не нульовий поріг нетверезості водія. Це пов'язано з тим, що алкотестер може дати похибку, крім того, у людини в крові може бути трохи спирту навіть якщо вона нічого не приймала.
Допустима норма алкоголю в крові на рівні 0,2 проміле встановлена також у країнах Скандинавії, Прибалтики та Китаї. У Росії трохи більше - 0,3 ‰. Вищі значення - 0,3-0,5 ‰ встановлені в Німеччині, 0,5 ‰ - у більшості країн Європи, 0,8 ‰ - у Великобританії і 0,4-0,8 ‰ - в США, 0,8 ‰ - у Канаді. Це можна пояснити культурними і гастрономічними особливостями життя місцевих жителів.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...