Коли варто зі стола повертатись за кермо: Скільки проміле алкоголю дозволено для водіння авто

В Україні вміст алкоголю в крові не повинен перевищувати 0,2 проміле. Для розуміння, 1‰ - це тисячна частка чого-небудь, тобто проміле - це відсоток, тільки в 10 разів менше (1% - це 10 ‰). За загальноприйнятою у світі класифікацією, 0,2 ‰ - це практично нульовий, самий легкий ступінь сп'яніння. Його ще називають доклінічним, безсимптомним. Така кількість алкоголю в організмі не відображається на людині і не проявляється у зовнішніх ознаках, повідомляють Патріоти України.

Таку дозу алкоголю в крові можна виявити лише за допомогою вимірювальних приладів - в лабораторних умовах або поліцейськими алкотестерами-драгерами. Може скластися враження, що 0,2 проміле алкоголю дозволяють водієві випити хоча б чарочку. Теоретично це так, але є безліч нюансів. Все залежить від організму людини і від того, яка в неї швидкість виведення спирту.

Це також може залежати від багатьох факторів. Наприклад, від того, чи була людина голодна, чи вона закушувала, чи не хворіє, чи не приймає якихось ліків і т. ін. Тому баланс часто знаходиться на кордоні 0,2 ‰. Заздалегідь не можна вгадати "набрав" ти після 0,5 літрів пива 0,19 ‰ або 0,21 ‰.

У цілому ряді країн також встановлений не нульовий поріг нетверезості водія. Це пов'язано з тим, що алкотестер може дати похибку, крім того, у людини в крові може бути трохи спирту навіть якщо вона нічого не приймала.

Допустима норма алкоголю в крові на рівні 0,2 проміле встановлена також у країнах Скандинавії, Прибалтики та Китаї. У Росії трохи більше - 0,3 ‰. Вищі значення - 0,3-0,5 ‰ встановлені в Німеччині, 0,5 ‰ - у більшості країн Європи, 0,8 ‰ - у Великобританії і 0,4-0,8 ‰ - в США, 0,8 ‰ - у Канаді. Це можна пояснити культурними і гастрономічними особливостями життя місцевих жителів.

Джерело: 24 канал

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...