Котлети по-київськи з курячої грудки - виходять соковиті і засмажені

Кожен з нас хоча б раз у житті пробував котлету по-київськи, а якщо ні, то точно чув про цю легендарну закуску, передають Патріоти України.

Про походження страви і її назву сперечаються досі: одні кажуть, що подібну котлету придумали французькі кухарі, інші приписують її появу українській кухні. Навіть американці намагалися привласнити собі авторство, стверджуючи, що цю смакоту придумали в українській діаспорі.

Цю м'ясну страву з ніжною начинкою можна готувати на свята. Та й просто так, без приводу, коли хочеться чогось смачненького. А якщо знати тлумачний рецепт, то такі котлети можна готувати досить швидко і без метушні.

Інгредієнти:

  • 500 р філе курки
  • 200 г вершкового масла
  • 100-150 г борошна
  • 2 яйця
  • 1 пучок кроп
  • сіль, перець за смаком
  • 3-4 зубчики часнику
  • панірувальні сухарі
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

Дістаньте пачку масла з холодильника і дайте йому трохи постояти при кімнатній температурі, щоб воно стало розм'якшеним. Вимийте, просушіть і дрібно поріжте кріп. Очистить і подрібніть часник.

У зручній ємності з'єднайте розм'якшене масло, кріп і часник, посоліть за смаком. Гарненько перемішайте до однорідної маси.Візьміть будь-який килимок — дерев'яний або бамбуковий. Краще такий, як для приготування суші, оберніть цей килимок шматком харчової плівки. Відірвіть ще один невеликий шматок харчової плівки і покладіть в нього суміш масла із зеленню. Загорніть, а потім за допомогою килимка сформуйте довгу ковбаску. Приберіть начинку в плівці в морозилку на 15-20 хвилин.

Ми будемо готувати з двох курячих філе, кожне з яких має кілька частин. Відокремте малу частину філе від його більшої частини. Зайвий жир і плівку зріжте. Велике філе акуратно розріжте ножем уздовж. Надріз робіть настільки глибоко, щоб можна було розгорнути його як книжечку.

Нижню його частину (гостру) обріжте. У результаті повинний вийти напівкруглий прямокутник. Покладіть кожне філе між двох харчових плівок і відбийте його обережно з обох сторін.

Поперчіть і посоліть за смаком.Два яйця збийте в окремій ємності. Також приготуйте ще дві тарілочки: в одну всипте борошно, в іншу пересипте панірувальні сухарі для кляру.

Дістаньте з холодильника начинку з масла і розріжте її на шматочки відповідного розміру за кількістю котлет.На філе покладіть брусочок масла із зеленню. Загорніть його так, щоб начинка з усіх сторін була закрита.

Якщо на філе виявилася маленька дірочка (хоча треба постаратися, щоб не було), можна не побоюватися. Масло буде загорнуто в м'ясо кілька разів. Панірування теж будемо робити подвійну. Тому воно не повинно витекти.

Якщо виявите зайві або криві частини, можна їх обрізати. Тоді котлети по-київськи з філе курки вийдуть більш красивими.

Обваляй котлету в борошні, потім в яйці, а наостанок — у сухариках. Кляр в котлети по-київськи подвійний, тому ще раз опусти котлету у збите яйце, а потім вдруге паніруй в сухарях. Зроби все те ж саме з іншими котлетами.

Вливаємо в сковороду олію даємо їй добре нагрітися, а потім обережно опускаємо котлети в неї. Вона буде вирувати, тому стежте, щоб туди не потрапляла вода. Коли котлети зарум'яняться (хвилин через 5), можна їх діставати з допомогою шумівки. Потім перекладіть котлети в форму і ставимо в духовку на 15 хвилин.

Готові соковиті і одночасно хрусткі котлети по-київськи з філе викладаємо в тарілку. З такою м'ясною стравою прекрасно буде поєднуватися овочевий салат, картопляне пюре, рис або гречка.

Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...